Cilt Bakımı Hakkında Bilmeniz Gereken 10 Şey

TAKİP ET

Cilt bakımı yapılırken kimi zaman doğru bildiğimiz yanlışları yaparız. Bu makalede bu yanlışların doğrularına değinilecektir.

Reklam
Reklam

Cilt bakımı sadece güncel yaşantımızda değil gelecek yaşantımızda da oldukça önem arz eden bir meseledir. Cildimize şu an nasıl bakarsak ileride de o kadar memnun kalacağımız kaçınılmazdır. Cildinizdeki lekelenmeleri, kırışıklıkları, gözenekleri, ton eşitsizliklerini ve yara izlerini çok daha fazla azaltmış oluruz.

1- Bakım yapılmadan önce cilt tipinin belirlenmesi;

Bakım yapmadan önce cilt tipinizi belirlemeniz oldukça önemlidir. Çünkü yüzünüze kullanacağınız kozmetik ürünlerini ve bakım ürünlerini cildinize göre almanız gerekecektir. Cilt tipinizi belirleyemediğiniz ve rastgele aldığınız bir cilt bakımı ürünün cildinizi tahriş etmesi, kızarıklığa sebebiyet vermesi ve sivilcelendirmesi kaçınılmazdır.

2- Cilt bakımında sadece temizleme değil tonik kullanılması;

Cilt bakımımızda genellikle temizleme jelleri veyahut köpükleri kullanarak temizleme işlemini gerçekleştiriyoruz. Fakat tonikler daha derinlemesine bir temizlik sağladıkları için cilt bakım rutinlerimizde kesinlikle yer almalılardır. Gözeneklerdeki birikmiş yağ ve kir kalıntılarını derinlemesine temizlikte oldukça iyi sonuçlar verir. Aynı zamanda tonikler cildin korunması ve güçlendirilmesinde de oldukça etkin bir işlev görür.

3- Gündüz bakım kremleri ve gece bakım kremleri;

Gece ve gündüz farklılık gösterdiği için gündelik akışınızı da takip ederek, gündüz için, cildinizi nemli ve koruyucu tutacak kremleri tercih ederken. Gece kremlerinde de vücudumuz dinlenirken, cildimizin yenilenmesi ve iyileştirmesine yardımcı kremler seçilmelidir.

4- Bakım kremlerinin sürekli kullanılması;

Gece ve gündüz bakım kremleri genellikle unutulduğundan dolayı düzenli olarak kullanımı sağlanamamaktadır. Bu da cilt yenilenmesi ve korunması açısından pek etkili olamaz. Cildimizin etkin bir şekilde korunması, nemlenmesi ve yenilenmesi için bu kremleri düzenli ve etkin bir şekilde kullanmalıyız.

5-Güneş kremi kullanımı;

Evden dışarı çıkarken mutlaka ama mutlaka güneş kremi kullanılmalıdır. Cildinizi dış etkenlerden koruyan en büyük kalkanlardandır güneş kremleri. Güneşin zararlı ultraviyole ışınlarından da cildimizi korumak oldukça önemlidir. Bu ışınlar cildimizde lekelenmelere ve ton eşitsizliklerine sebebiyet verebilir. Güneş kremi kullanarak bu riskleri en minimum derecesine indirebiliriz. Gündelik yaşantımıza rutin olarak sokmamız gereken alışkanlıklardandır.

Güneş koruyucu kremler, düşük yoğunluklu koruyucular ya da yüksek yoğunluklu koruyucular olarak iki gruba ayrılır. Düşük yoğunluklu koruyucular, çok narin olan ciltler için önerilirken; yüksek yoğunluklu koruyucular, güneş ışınlarına çok fazla maruz kalacak çok daha sert ve sağlam bir cilde ihtiyaç vardır.

6-Dengeli beslenme düzeni oluşturun;

Yediğiniz besinlerden aldığınız vitamin ve mineraller de cildinizin iyi olmasında etkilidir. Yediğiniz besinleri düzenli diyet listesiyle takip edebilirsiniz ve sivilce yapıcı olarak bilinen yağ bazlı besinlerden uzak durmalısınız. Sağlıklı bir beslenme düzeni cildin yapısını da oldukça etkiler.

7- Yeterli su tüketimi sağlayın;

Hücreler yenilenmelerinde önemli olan etkenlerden birisidir su. Su tüketimi hem gündelik hayatınızdaki enerjinizi arttırabileceği gibi hem de cildinize farklı bir canlılık katar. Cilt bakımınız için de yeterli miktarda su aldığınızdan emin olun.

8- Maskeler ve peelingler;

Cilt bakımında oldukça önemli olan etkenlerden biriside maskeler ve peelinglerdir. Cildin etkili bir şekilde temizlenmesinde, yenilenmesinde ve nemlenmesinde oldukça etkili ve işlevsellerdir. Gündelik yaşamınızda rutin haline getirmeniz gereken alışkanlıklardandır. Cildinizin yeterince nemli olmasından da emin olmalısınız.

9- Uyku düzeni; 

Cildinizin sağlığı için uyku düzenlerinize de dikkat etmelisiniz daha dinç hücrelere sahip olmak için düzenli ve yeterli uyku saatine sahip olmalısınız. Aksi takdirde gözaltı morlukları ve şişmeleri oldukça olasıdır.

10- Cildinizi temiz tutun;

Makyaj yaptığınız durumlarda eve geldiğiniz anda makyajınızı kesinlikle temizleyiniz ve yüzünüzü arındırınız. Hücreleriniz yeteri kadar hava almazsa kapalı komedonlar, siyah noktalar ve sivilcelere sebebiyet verebilir.