Cilt bakımı ürünleri nasıl seçilir?

TAKİP ET

Bakımlı bir cilde sahip olmak, cildin nemli, doğal ve elastik yapısında ihtiyaç duyduğu doğal bileşenlerin yer aldığı ürünler kullanmaktan geçiyor.

Reklam
Reklam

Cilt bakımı, bakımlı ve sağlıklı, güzel bir cilde sahip olmak isteyen herkesin günlük rutini. Bununla birlikte cilt bakım ürünleri, duyduğunuz ihtiyaca göre sayısı her geçen gün artan bir alan. Cilt tipine göre ya da mevcut cilt sorunlarına göre tercih edebileceğiniz cilt bakımı ürünleri içinde cilt bakım serumları, yüz maskeleri, kremler, losyonlar gibi birçok ürün mevcut. Peki cilt bakım ürünlerinin kullanımında, nasıl seçim yapmalısınız? Her cilt tipi farklı özellikler sunuyor bu da en iyi ve doğru sonucu almak için, doğru ürünü seçmeniz gerektiğini gösteriyor.

Cilt tipine göre cilt bakım ürün seçimi

Bakımlı bir cilde sahip olmak, cildin nemli, doğal ve elastik yapısında ihtiyaç duyduğu doğal bileşenlerin yer aldığı ürünler kullanmaktan geçiyor. Cilt bakım ürünü seçiminde, ilk kriter tabii ki cilt tipiniz. Cilt tipinize uygun bir ürün seçmediğinizde, iyi bir bakım etkisi yaratamayabilirsiniz. Örnek vermek gerekirse, kuru bir cildiniz varsa ancak yağlı ciltler için bir cilt bakım ürünü kullanırsanız, iyi bir sonuç alamayacağınız gibi, olumsuz neticeler de söz konusu olur. Cilt tipine göre bakım ürünü seçerken aşağıdaki konulara dikkat edilmeli:

Cilt tipleri genel olarak yağlı, kuru ve karma ciltler olarak üçe ayrılıyor. Her cilt tipinin klasik olarak farklı özellikleri söz konusudur ve cilt problemleri de, aslında kuru ya da yağlı cilde sahip olmaktan kaynaklanır.
Yağlı cilt tipinde sivilce ve akne gibi problemler yaygın görülmektedir. Yağlı bir cildiniz varsa, sivilce probleminden de şikayetçiyseniz buna uygun ürün almalısınız. Zira sivilceler için uygun bir cilt bakım ürünü kullanılmazsa, bu cilt problemleri ize dönüşebilir.
Karma cilt tipine sahip kişilerde, cildin belli bölümleri yağlı belli bölümleri ise kuru olabilir. Böyle durumlarda yapılması gereken, cilde farklı uygulamalar yapmaktır. Bu şekilde en iyi sonuç alınabilir.
Kuru cilt tipinde ise nem oranı yüksek bakım ürünleri tercih edilmelidir, zira kuru ciltlerin nem oranı düşüktür ve bu da çatlama gibi sorunlara neden olabilir.

Evde cilt bakımınızı yapın

Cilt bakımı için kimi zaman bakım merkezleri tercih edilse de artık birçok kişi, kişisel bakımını evde yapıyor. Dünyaca ünlü markaların en iyi cilt bakım ürünlerinin yer aldığı DermoDr’de, en iyi cilt bakım ürünlerini bulabilir, ev şartlarında kolay bir şekilde uygulayabilirsiniz. Özellikle pandemi sürecinde birçok kişi, evde kendi bakımını yapmaya başladı.

Evde cilt bakımı için tercih edilen ürünler içinde ilk sırada tabii ki nemlendirici ve onarıcı bakım ürünleri yer alıyor. Buna ek olarak yüz maskeleri, tonik ve temizleyiciler, peeling ve soyucular da evde bakım için önerilen ürünlerden. Evde cilt bakımı, doğru bir şekilde yapıldığında harika sonuçlar verebiliyor. Karma, yağlı ya da kuru cilt tipleri için özel geliştirilmiş, vitamin ve mineral bakımından zengin doğal içerikleri ile öne çıkan bakım ürünleri, sizi DermoDr’de bekliyor.