Cilt ve saç için neem yaprağı – İnanılmaz faydaları ve kullanımları

TAKİP ET

Herkes neem yapraklarının birçok tıbbi nitelikle dolu olduğunu bilir. Neem, antiseptik olmaktan cilt problemlerini gidermeye kadar çok yönlü şifalı bitkilerden biridir ve çeşitli Ayurveda ilaçlarında yaygın olarak kullanılır. Bununla birlikte, Hint tıbbında neem'in en yaygın uygulamalarından biri suçiçeği tedavisidir. Suçiçeği geçirmiş olan herkes, derisinin kalın bir neem macunu ile nasıl bulaştığını hatırlayacaktır.

Reklam
Reklam

Neem'in bu kadar yaygın olarak kullanılmasının nedeni, yalnızca yararlı nitelikleri değil, aynı zamanda kolay bulunabilirliğidir. Hindistan genelinde yetiştirilir ve herhangi bir pazarda bulunabilir. Bugün, bu çok yönlü yaprağın birkaç güzellik faydasını keşfedeceğiz.

NEEM YAPRAKLARI NEDİR?

Yaygın olarak neem veya Hint leylak olarak bilinen Azadirachta indica, Meliaceae maun ailesindeki bir ağaçtır. Neem yaprakları diş çürümesi, göz bozuklukları, kanlı burun, hazımsızlık, bitler, diş plağı ve karaciğer problemlerini tedavi etmek için kullanılmıştır. Neem yapraklarının ayrıca sayısız cilt ve saç faydası vardır. Aşağıdaki beş tanesine daha yakından bakalım.

NEEM YAPRAKLARININ GÜZELLİĞE FAYDALARI?

Neem yaprakları yüzyıllardır kadınların daha güzel görünmesine yardımcı olmak için kullanılmıştır. Güzelliği artırmanın geleneksel bir yöntemidir ve çok iyi çalıştığı için bugün hala uygulanmaktadır. İşte faydalarından birkaçı ve bunları elde etmek için kullanılan yöntemler.

1. Neem Cilt Tonunuzu Eşitler

Neem yaprakları, melanin üretimini azaltmada son derece faydalı olan antioksidanlarla doludur. Bu, daha az pigmentli cilt ile sonuçlanır ve eşit bir cilt tonunun korunmasına yardımcı olabilir. Ayrıca koyu lekeleri ve lekeleri azaltarak yüzünüze temiz ve havalı bir görünüm kazandırır. Sadece bir neem kaynatma kullanarak kusursuz bir görünüm elde edebilirsiniz. Birkaç neem yaprağını suda kaynatarak ve ardından kaynatmayı süzerek hazırlayın. Bunu bir kavanozda saklayabilir ve sivilce ve siyah noktalardan kurtulmak ve cilt tonunuzu eşitlemek için her gece cildinize uygulayabilirsiniz .

Antibakteriyel ve antifungal özelliklerinden dolayı neemlerin hemen hemen tüm kısımları tıbbi ve güzellik faydaları için kullanılır.

2. Neem Akneyi Giderir

Neem antik çağlardan beri kullanılan güçlü bir antiseptiktir. Neem ile yüz maskesi yaparak sivilcelerinizi kontrol edebilir ve hatta cildinizdeki siyah noktalardan ve diğer kirlerden kurtulabilirsiniz. Bu yüz paketini hazırlamak için birkaç neem yaprağı ve portakal kabuğu ile biraz su kaynatın. Yapraklar ve portakal kabuğu yumuşayınca çıkarın ve ezerek macun kıvamına getirin. Pürüzsüz bir yüz paketi oluşturmak için bu macuna bal, yoğurt ve süt ekleyin. Cildinize eşit olarak uygulayın ve yıkamadan önce kurumasını bekleyin. Cildinizde sivilce ve siyah nokta olmaması için bu işlemi haftada üç kez tekrarlayın.

Neem'in saçı nemlendirdiği, parlaklık kattığı ve mat ve düz saçlara sıçradığı kanıtlanmıştır. Neem yağı ile saç derinize düzenli olarak masaj yapabilir veya mutfağınızda iyi bir saç kremi hazırlayabilirsiniz. Bir saç paketi yapmak için neem yapraklarını suda kaynatmanız gerekir. Yapraklar yumuşayınca macun yapın. Yaprakları bir macun haline getirin ve ardından balla karıştırın. Yumuşak, pürüzsüz ve bakımlı saçlar için bu macunu saçınıza uygulayın ve kuruduğunda yıkayın.

3. Neem Saç Derisi Sorunlarını Tedavi Eder

kepekten kurtulmanın en etkili doğal çözümlerinden biridir. Neem ağacının kabuğundan ve köklerinden yapılmış neem tozu satın alabilirsiniz. Bundan bir macun yapmak ve saç derisine düzenli olarak uygulamak kepek ve bit sorunlarını büyük ölçüde azaltır. Daha iyi sonuçlar için bu macuna birkaç yemek kaşığı limon suyu da ekleyebilirsiniz.

54 Neem Diş Beyazlatıcı Gibi Davranır

Hepimiz Hindistan'ın kırsal kesimlerinden insanların dişlerini bir dalla fırçaladıkları filmler izledik veya hikayeler duyduk. Bu bir neem dalından başka bir şey değil. Bunlar kırsal pazarlarda kolayca bulunur ve dişleri beyazlatmada ve plak, çürük ve tortu gibi birçok diş probleminden kurtulmada etkilidir. Yapmanız gereken tek şey, dalın bir ucunu fırça gibi olana kadar iyice çiğnemek. Bu ucu diş etlerine ve dişlere birkaç dakika masaj yapın ve ardından ağzınızı suyla çalkalayın. Bu yöntem uzun yıllardır Hindistan'ın kırsal kesimlerinde uygulanmaktadır ve ağzınızdaki mikroplarla savaşmanın ve iyi ağız hijyeni sağlamanın güvenli ve etkili bir yolu olduğu bilimsel olarak kanıtlanmıştır.

Neem, dünya çapında haşere kontrolü için yaygın olarak kullanılmaktadır. Bununla birlikte, potansiyel yan etkiler nedeniyle Kanada'da haşere kontrolü için Neem yağına izin verilmez.

BU SONUÇLARA NASIL ULAŞABİLİRSİNİZ?

Daha önce de belirtildiği gibi, güzel görünmenize ve güzel kalmanıza yardımcı olması için evde aşağıdaki malzemeleri hazırlayabilirsiniz:

Cilt tonunuzu yumuşatmak için Neem kaynatma

Sivilcelerden kurtulmak için neem ve portakal kabuğu yüz paketi

Neem saç paketi kremi

Kepek için Neem tozu macunu

Daha beyaz dişler için Neem dalı

Acı tadına aldırmazsanız, her gün yaklaşık 2-3 neem yaprağı da çiğneyebilirsiniz. Neem suyu, sisteminizi içten temizler ve saçınıza ve cildinize ihtiyaç duyduğu beslenmeyi sağlar.