Çin'de 6.1 şiddetinde deprem meydana geldi

TAKİP ET

Şimdi ben şiddetli deprem haberi geldi. Sincan Uygur Özalp bölgesinde 6.1 şiddetinde sarsıntı yaşandı. Yerin 50 kilometre derinliğinde meydana gelen sarsıntıda can ve mal kaybı olmadığı bildirildi.

Reklam
Reklam

Çin deprem ağları Merkezi tarafından yapılan son dakika açıklamasına göre bu sabah saatlerinde merkez üssü bölgenin kuzeyinde bulunan Aksu ilinin Şayar ilçesi olan 6.1 şiddetinde deprem meydana geldiği ifade edildi. Depremin yerin 50 kilometre derinliğinde yaşandığı açıklandı.

Can ve mal kaybı olmadı

Çin'de meydana gelen şiddetli depremde can ve mal kaybı bildirilmediği öğrenildi. Çin devlet televizyonu tarafından yapılan açıklamada deprem sırasında havaalanında bulunan yolcuların tahliye edildiği ve terminalin zeminin sarsıldığı tavan ışıklarının sallandığı bildirildi. Bölgenin yeraltı kaynakları bakımından da Zengin olduğu öğrenilirken elektrik şebekesinde, petrol ve doğalgaz üretimi ile petrokimya tesislerinde herhangi bir hasar meydana gelmedi.

ABD jeolojik Araştırmalar Merkezi tarafından yapılan açıklamada ise içinde meydana gelen depremin şiddetinin 5.7 olduğu bildirildi.