Çin'de darbe oldu iddiası sosyal medyayı karıştırdı

TAKİP ET

Sosyal medyada Çin'de darbe olduğu yönünde iddialar yayılmaya başlandı. Sosyal medyanın gündemine oturan iddiaya göre darbe sonrası başkan Şi Cinping gözaltına alındı. Sosyal medyada yayınlanan darbe iddialarına ilişkin Çin hükümetinden bir açıklama yapılmadı.

Reklam
Reklam

Twitter dünya gündeminde Çin'de darbe olduğu iddiaları var. Birçok sosyal medya platformu üzerinden hızla Çin'de darbe olduğu ve Başkan Şi Cinping'in gözaltına alındığı iddiaları yayılıyor. Darbe iddiasına ilişkin Çin hükümetinden Henüz bir yalanlama ya da doğrulama gelmedi. Ancak çok sayıda sosyal medya kullanıcısı iddiaların gerçek olduğunu düşünüyor. Uzmanlar ise sosyal medyada yayılan bu iddiaların ülkedeki siyasi ortama dair bir ipucu olduğunu söylüyor.

Uçuşlar iptal ediliyordu

Sosyal medya kullanıcıları yaptıkları paylaşımlarda Çin'de yaşayan tanıdıkları ile iletişime geçtiklerini ve ülkede sosyal medyanın askıya alındığını iddia ediyor. Son dönemlerde Çin'deki uçuşların iptal edilmesinin de darbenin bir işareti olduğu öne sürülüyor.

Çin'de darbe olduğu yönündeki iddialara ilişkin henüz Çin Devleti'nden bir açıklama yapılmadı. Ancak Twitter'da Çin'de darbe olduğu iddiaları gündemdeki sıcaklığını koruyor ve söylentinin yankıları devam ediyor.