Çin'de koronavirüs salgınında yeni dönem! Sıfır vaka politikasından vazgeçti

TAKİP ET

Corona virüsünün ilk çıktığı yer alan Çin'de pandemi başından bu yana sık sık 0 vaka politikası uygulanıyordu. Ancak yavaş yavaş Çinliler sokaklara taşarak eylem yapmaya başlayınca bu politikadan vazgeçirdi. Çin'de artık koronavirüs salgının da yeni dönem başladı.

Reklam
Reklam

Çinde koronavirüs salgınının başından bu yana 0 vaka politikası uygulanıyordu. Fakat kısıtlamalar nedeniyle Çinliler yavaş yavaş sokaklara dökülmeye ve kararları etmeye başlayınca hükümet geri adım attı. Bir dönem protestoları bastırmak için sansür uygulayan Çin hükümeti artık farklı bir yol izlemeye gidiyor.

Çin hükümeti geri adım attı

Çin'de halkın isyanı giderek artarken Çin hükümetinden geri adım geldi. Sıfır Kovid-19 stratejisini gevşeten Çin, Artık PCR testini zorunlu tutmaktan vazgeçti. Bugünden sonra Çin'de diğer ülkelerden farklı olarak sadece belirti gösteren kişilerin doğrulanmış vaka olarak kabul edileceği öğrenildi.

Çin sağlık Komisyonu tarafından bugün yapılan duyuruda son 24 saat içinde belirti gösteren 2291 vaka tespit edildiği bildirildi. Yapılan duyuruda hastalık belirtisi gösteren göstermeyen kişilerin sayısına ilişkin bir bilgi verilmedi. Ayrıca Corona virüse bağlı can kaybı olmadığının açıklandığı ülkede iyileşen kişi sayısının 3357 olduğu belirtildi.