Çin'de koronavirüs testi olmadığı için hastaneye alınmayan kadın sokakta doğurdu

TAKİP ET

Çin'de 'sıfır vaka' politikası devam ederken herkesi şaşkına çeviren bir olay yaşandı. Sert önlemlerin alındığı ülkede hamile bir kadın koronavirüs testi olmadığı için hastaneye alınmayınca sokakta doğum yaptı.

Reklam
Reklam

Çin’de koronavirüs salgınına karşı sıfır vaka politikası kapsamında sert önlemler devam ediyor. Bir yandan protestoların yapıldığı ülkede bir yandan da ilginç görüntüler geliyor. Sosyal medyada yer alan son görüntülerde ismi açıklanmayan hamile bir kadının koronavirüs testi olmadığı için hastaneye alınmadığı ortaya çıktı. Hastaneden geri çevrilen kadın kapıda doğum yaptı. O görüntüler sosyal medyaya damga vurdu.

Sokaktaki kalabalık yardım etti

Çin’in Sichuan eyaletinde meydana geldiği öğrenilen olayda ismi açıklanmayan bir kadın koronavirüs testi olmadığı için hastaneye alınmadı. Gazeteci Jennifer Zeng, kadının hastane kapısında doğum yaptığı anlara dair görüntüleri sosyal medya hesabından yayınladı. Görüntülerin sokak ortasında doğum yapmak zorunda kalan kadına yardım eden kalabalık tarafından çekildiği öğrenilirken o görüntüler sosyal medyada geniş yankı uyandırdı.