Çin'de yeni virüs tehdidi! H3N8 virüsü alarmı verildi, tüm dünya yine tehlikede!

TAKİP ET

Çin'de başlayan ve tüm dünyaya yayılan yeni tip koronavirüs salgınının etkileri tam silinmeye başladı derken Çin'den gelen yeni haber korku saldı. Son günlerde Karantina uygulamaları ile tekrar gündeme gelen içinde insana bulacağın ilk H3N8 virüsü tespit edildi. Virüsün semptomlarını açıklayan uzmanlar aynı zamanda uyarılarda bulunmayı da ihmal etmedi.

Reklam
Reklam

Çin'de 2019 yılının son günlerinde başlayan ve kısa süre içerisinde tüm dünyaya yayılan kovid-19 salgını yavaş yavaş geride kalırken yine Çin'den virüs haberleri gelmeye devam ediyor. Koronavirüs pandemisi binlerce kişinin hayatına mal olurken son günlerde Çin'de yeniden Karantina uygulamaları başladı. Bu kadar tüm dünyayı bir kez daha tedirgin etti.

H3N8 virüsü alarmı

Özellikle son günlerde Karantina görüntüleri ile dünyayı şaşkına çeviren Çin'de insana bulaşan ilk H3N8 virüsü tespit edildi. Virüsün Henan eyaletinde bir çocukta tespit edildiği öğrenildi. Söz konusu vakada 5 Nisan tarihinde Ateş ve diğer semptomların görülmeye başlandığı öğrenilirken Çocuğun durumunun ağırlaşması üzerine 10 Nisan tarihinde hastaneye kaldırıldığı ifade edildi.

H3N8 virüsü insandan insana bulaşır mı?

Çin ulusal Sağlık Örgütü yaptığı açıklamada çocuğun ailesinin evlerinde tavuk yetiştirdiği ve yabani ördekler ile birlikte yaşadığını duyurdu. Durumu ağırlaşarak hastaneye kaldırılan çocuğun Kuşlar tarafından enfekte edildiği düşünülüyor. Ayrıca virüsün insanları etkili bir şekilde enfekte etme yeteneğine sahip olmadığına da dikkat çekildi. Şimdi halk, Ölü ya da hasta kuşlardan uzak durmaları, Ateş ve solunum yolu semptomları göstermeleri halinde hastaneye başvurmaları konusunda uyarıldı.