Cin fiyatları ne kadar oldu? Zamlı güncel Cin fiyatları

TAKİP ET

2021 yılı zamlı viski fiyatları ve cin fiyatları açıklandı. 2021 cin fiyatlarının güncel listesine haberimizden ulaşabilirsiniz.

Reklam
Reklam

Cin fiyatlarında artış görüldü! Özel Tüketim Vergisi’nde yaşanan artışlarla beraber alkolün de fiyatında arıştır görüldü. Cin fiyatlarında ÖTV’ye ek olarak %18’lik bir KDV kesintisi de yapılmakta. Bu nedenler dolayısıyla birçok alkol fiyatında artış söz konusu. Özel Tüketim Vergisi’nde görülen %13.48’lik artışın ardından cin fiyatlarının güncel halleri merak konusu oldu. Alkol fiyatları arttı mı? Cin ne kadar oldu? Gibi soruların cevaplarını haberimizde bulabilirsiniz.

 

Cin Alkol Fiyatları

Ülke çapında en çok tüketilen ve sevilen alkol türlerinden birisi de Cindir. İçerken shot halinde içilen ve diğer alkollere kıyasla daha sert bir yapısı olan cin toniğin fiyatı ne kadar oldu? 2021 yılı cin alkol fiyatlarına haberimizden öğrenebilirsiniz. 

 

Cin fiyat listesi

Dünya çapında diğer içkilere kıyasla pahalı kalan cin fiyatlarının ülkemizdeki güncel fiyatlarını sizlerle paylaşıyoruz. Türkiye’de satışa sunulan Botanist Cin, Gilbey’s Cin gibi birçok çeşitli markanın cin fiyatları şu şekilde;

Ada Cin: Güncel 35’lik Ada Cin fiyatları 68 TL, 70’lik Ada Cin fiyatları ise 118 TL.

Gilbey’s Cin: Gilbey’s Cin’in güncel 35’lik fiyatı 68 TL, 70’lik fiyatı 118 TL, 100’lük fiyatı ise 164,50 TL.

Maestro Cin: güncel 35’lik fiyatı 68 TL, 70’lik fiyatı ise 95,50 TL.

Tekel Cin: Güncel 35’lik fiyatı 68 TL, 70’lik fiyatı ise 118TL

Gordon’s Cin: Güncel 35’lik fiyatı 75,50 TL, 70’lik fiyatı 139 TL, 70’lik Gordon’s Elderflower Cin fiyatı 105 TL, 70’lik Gordon’s Pink Cin fiyatı ise 139 TL oldu.

Tanqueray Cin: 70’lik Tanqueray Cin 190 TL, 70’lik Tanqueray No 10 Cin ise 315 TL.

Bombay Sapphire Cin: 100’lük Bombay Sapphire Cin fiyatı 240 TL.

Beefeater Cin: 35’lik fiyatı 89,50 TL, 70’lik fiyatı ise 174 TL.

Plymouth Cin: 70’lik fiyatı 280 TL.

 

Cin alkolün tarihi

Cin, yaşamının ilk günlerinden tarihinin her anına kadar tüketicileri büyülemiştir. Bu nedenle cinin daha pahalı olduğunu söylemek yanlış olmaz. Cin sevenler de dahil olmak üzere alkoliklerin, içtikleri içeceklerin geçmişinin farkında olmaları gerektiğini düşünüyoruz. Bu durumun temel nedeni, söz konusu içmenin amacını ve geçmişte yaşanan rahatsızlığın nedenini bilmek sağlığınız için çok önemli ve hayatidir.

Aslen 17. yüzyılda Franciscus Sylvius tarafından yaptırılan Gin, Hollanda sınırında yer almaktadır. Ancak, Hollanda sınırında kurulmuş olmasına rağmen, İngilizler bir üretim ağı olduğunu iddia ederek ulusal içecekleri haline getirdiler. Amerikan ve İngiliz cinleri dünyada en çok aranan ve saygı duyulan türlerdir. Bu nedenle bu ülkelerde üretilen ürünler fiyat açısından oldukça pahalıdır.

 

Cin nasıl yapılır?

Gittikçe artan cin fiyatları karşısında cin üzerine en çok merak edilen bilgilerden birisi de cinin yapılışı oldu. Yapılışının zor olmasına rağmen dikkatli bir şekilde adımları takip ettiğinizde siz de cin yapabilirsiniz.

Cini üretirken çavdar, ardıç, mısır, arpa gibi tohumlar kullanılır. Bu tohumlarla beraber damıtma işlemi yapılır. Diğer alkollerde de görüldüğü üzere içeceğe konulan meyveler içkinin aromasını belirler. Cin alkolünde kullanılan meyveler genelde; yeşil limon, bergamot, dere otu, melek otu, badem, kişniş, susam tarzıdır. 

cin cin alkol cin alkol fiyatları alkol fiyatları cin alkol ne kadar? alkol zam alkol ne kadar oldu? cin kaç TL alkol kaç TL