Çin lideri Sıfır vaka politikasının hata olduğunu kabul etti

TAKİP ET

Koronavirüs salgınının ilk çıkış noktası olan ve dünyaya yayılan Çin'den itiraf gibi açıklamalar geldi. Çin devlet başkanı Xi Jinping, Sıfır vaka politikası ile hata yaptıklarını kabul etti.

Reklam
Reklam

Tüm dünyaya koronavirüsü yayan Çin'den yıllar sonra itiraf gibi açıklamalar geldi. Dünyada koronavirüs tedbirleri esnerken Çin'de geçtiğimiz Yılın son aylarından itibaren sıfır vaka politikası uygulanıyor. Ancak vatandaşların protestoları üzerine için bu politikadan vazgeçme kararı aldı. 0 bakar politikasının değiştirilmesi ile birlikte Çin'de vaka sayıları da patlama yaşadı.

Çin devlet başkanından itiraf

Ülkesinde sıkı tecrit kuralları uygulayan ancak protestolar üzerine bu kuraldan vazgeçen Çin Devlet Başkanı Xi Jinping, Koronavirüsü politikalarına dair itiraf gibi açıklamalarda bulundu. Salgınla mücadelede yeni bir aşamaya geçtiklerini belirten Çin devlet başkanı 0 vaka politikasında hata yaptıklarını kabul etti. Çinli lider, “Olağanüstü çabalarla eşi benzeri görülmemiş güçlüklerin ve zorlukların üstesinden geldik ve bu hiç kimse için kolay bir yolculuk olmadı. Artık zorlukların devam ettiği yeni bir aşamaya girdik. Azim ve dayanışma zafer anlamına gelirken, üstesinden gelmek için ekstra çaba gösterelim” diye konuştu.