Cinsel gücü arttıran yiyecekler neler? Hangi besinler afrodizyak etkili?

TAKİP ET

Cinsel isteği ve gücü arttırmak için birçok macun, kuruyemiş ve baharat mevcut. Eczanelerden ya da başka yerlerden ilaç gibi çözümlere başvurmak yerine bir semt pazarından alacaklarınızla sağlıklı beslenerek cinsel zindeliğinizi koruyabilirsiniz.

Reklam
Reklam

Cinsel istek nasıl arttırılır? Cinsel performans arttırmak için ne yapılır? Sağlıklı cinsel yaşam için ne yapmak gerekiyor? Afrodizyak etkili yiyecekler hangileri? İşte detaylar…

Yüzyıllardır insan, cinsel gücü arttırmak için belli gıda ürünlerinden yararlanıyor. Ballı muz, keçiboynuzunun farklı halleri, macunlar gibi birçok yiyecek bu yöntemler arasında yer alıyor.

Macunun cinsel performans üzerinde kanıtlanmış bir etkisi yok, ancak olumlu etki eden besinlerden olduğu yüzyıllardır biliniyor. Tarçın, safran ve karanfil tohumu da bu besinlerin başında gelenlerden. Baharat olarak ise zencefil, nane, zerdeçal, kırmızıbiber etkilidir.

Cinsellikte karpuz etkisi

Yazların zaten vazgeçilmezi olan karpuzdaki yüksek miktarda bulunan strulin cinsel gücü arttıran ilaçlarda da kullanılmaktadır. Erkekler karpuzun bu beyaz bölümlerinden özellikle faydalanabilir. Ancak genelde insanlar bu kısmı çöpe atar.



Karpuzdan sonra ise fındık, ay çekirdeği, yer fıstığı ve kabak aklınızda bulunmalıdır.

Çileğin içerdiği antioksidanlar da cinsellik üzerinde olumlu etkilere sahiptir. Öte yandan incir ve muz tüketimi de faydalıdır.

Gingko Biloba ve Ginseng bitkileri de cinsel performansı arttırmada çok etkilir.

Egzersiz yapın

Düzenli egzersiz demek, aynı zamanda mutlu ve düzenli bir cinsel yaşam demektir. Hormon düzeyleri dengelenir ve cinsel istek üst seviyelere çıkar, kan dolaşımı düzgün olur ve damarlar daha sağlıklı kalır.
Sigara ve alkolden uzak durmak da kesinlikle cinselliği artı yönden etkilemektedir.