Cinsel hayatı bitiriyor! 5 erkekten 1'inde var!

TAKİP ET

Sıklıkla erkeklerde görülen erektil disfonksiyon, hayatınızı büyük oranda etkileyebilecek iki önemli hastalığın belirtisi olabiliyor. Bu sebeple erkeklerin erektil disfonksiyon belirtilerini gözden geçirmesi çok faydalı. Başta 40 yaş üstü olmak üzere erkekler arasında sıklıkla karşılaşılan erektil disfonksiyon her beş kişiden birisinde görülebilmektedir. Erkekleri psikolojik olarak da etkileyen bu hastalık görmezden gelinmemeli ve kısa zamanda uzman yardımı alınmalıdır.

Reklam
Reklam

Sertleşme güçlüğü, iktidarsızlık ve benzeri olarak halk arasında bilinen erektil disfonksiyon, cinsel beraberlik esnasında penisin yeterli biçimde ereksiyon sağlamaması ve sürdürememe hali olarak tanımlanıyor. İktidarsızlık veya sertleşme sorunları erkekler arasında çok yaygındır. Fakat birçok erkek bu durumda doktora gitmek yerine bir şey yapmamayı tercih eder. Beş erkekten birisinde görülen erektil disfonksiyon, psikolojik olarak yıpratmak dışında iki ölümcül olabilecek hastalığın belirtisini veriyor. Bu iki ölümcül hastalık; kalp ve diyabet olarak belirtiliyor.
Erektil disfonksiyon hastalıkların belirtisini veriyor
Erektil disfonksiyonun, kan akışını ve sinir sistemini etkileyebileceği uzmanlar tarafından söylenmekte. Yüksek kolesterol, kalp hastalığı, diyabet, yüksek tansiyon durumları penise giden kan akışını etkileyebilmekte ve bu yüzden erektil disfonksiyona sebep olabilmektedir.
İngiliz Ürolojik Cerrahlar Birliği bulgularında sertleşme ve iktidarsızlık problemi olan erkeklerin yüzde 90’ınında fiziksel rahatsızlıkların tespit edildiğini belirtiyor. Erektil disfonksiyon görülen erkeklerin yüzde 40’ınde kardiyovasküler hastalıklar ve yüzde 33’ünde de diyabet görüldüğünü söylüyorlar.

Dünya Sağlık Örgütü, her yıl yaklaşık 17,9 milyon kişinin kalp hastalıkları sebebiyle hayatını kaybettiğini açıklıyor. Sertleşme ve iktidarsızlık belirtileri görülen kişilerin sinir uyarılarının beyinden penise transferini etkileyen MS hastalığı ve Parkinson gibi nörolojik bozukluklar da gösterebileceğini uzmanlar açıklıyor.
Erektil disfonksiyon belirtileri nelerdir?

Genetik etkenler

Yaşın ilerlemesi

Psikolojik problemler; stres, kaygı ve depresyon

Kullanılan bazı ilaçların yan etkileri

Hipertansiyon ve kalp damar hastalıklarına bağlı olarak ortaya çıkabilen durumlar

Testosteron hormonundaki yetersizlik

Penise az kan gitmesi ve atardamarlarda darlaşma oluşması

Toplardamarların işlevlerini yerine getirememesi, bunun peniste gerektiği kadar kan toplanmamasına sebep olması

Uyuşturucu, alkol ve sigara gibi etkenlerin dolaşım sorunları oluşması