Çip krizi nedir, ne zaman başladı? Araçlarda çip krizi ne zaman biter?

TAKİP ET

Koronavirüs pandemisiyle birlikte ekonomik anlamda zarar gören sektörlerden birisi de otomotiv sektörü oldu. Otomobillere takılan çiplerin tedariğinde ciddi bir sorun oluşmuş durumda. Peki çip krizi nedir, ne zaman başladı? Araçlarda çip krizi ne zaman biter? Yanıtları haberimizde...

Reklam
Reklam

Yaklaşık 2 yıldır devam eden koronavirüs salgını bir çok sektöre ekonomik anlamda ciddi zararlar verdi. Yaşadığı çip krizi sebebiyle en çok zarar gören sektörlerden birisi de otomotiv sektörü oldu. Otomobillerde yaşanan çip krizi sebebiyle dünya genelinde araç satışlarında da ciddi düşüşler söz konusu olmaya başladı. Bir çok insan çip krizinin detaylarını öğrenmek üzere arama motorlarını meşgul etmeye devam ediyor. Peki çip krizi nedir, ne zaman başladı? Araçlarda çip krizi ne zaman biter? 
Çip Krizi Nedir, Ne Zaman Başladı?

Koronavirüsün ilk kez gösterdiği dönemde bir çok teknolojik ürün ve ekipmanlar alınan sağlık tedbirleri kapsamında kısıtlı olarak üretiliyordu. Teknolojik cihazların beyni olarak kabul edilen çipler de üretimi kısıtlanan ürünler arasında yerini aldı. Fakat çiplerin üretiminin azalması sadece otomotiv sektörünü değil teknolojiye ihtiyaç duyan her sektöre ağır bir darbe vurdu. Oyun konsolu şirketlerinden birisi olan Nintendo, çip üreticilerinin düşük kapasiteli çip üretimi sebebiyle 2021 yılı genelindeki satış hedeflerini daralttıklarını açıklamıştı. 25,5 milyon oyun konsolu satma hedefinde olan Nintendo çip krizi sebebiyle satış hedefini 24 milyona düşürdü.
Araçlarda Çip Krizi Ne Zaman Biter?
2020 yılının başlarından bu yana bir çok teknoloji şirketinin başını ağrıtan çip krizi ülkelerin ekonomilerine de ciddi zararlar verebilir. Koronavirüs salgını sebebiyle hammadde tedariklerinde yaşanan problemler sebebiyle çip üretiminde krizler yaşanmaya devam ediyor. 2022 yılının sonuna kadar devam etmesi beklenen çip krizinin etkilerinin azaltılması için şirketler ile dünya ülkeleri hükümetleri arasındaki görüşmeler tüm hızıyla devam ediyor.

çip krizi koronavirüs otomobil