Çıtır çıtır ve çok lezzetli: Adım adım tavada pizza yapımı

TAKİP ET

İnanmasanız da bu çıtır çıtır ve lezzetli pizzayı fırınsız hazırlamak mümkün. İhtiyacınız olan tek şey sadece yapışmaz bir tava. Hazırlık aşaması ise herhangi bir geleneksel pizzanınkiyle aynı ve aynı derecede kolay, gerçek şu ki farkı görmeyeceksiniz. İşte çıtır çıtır ve çok lezzetli: Adım adım tavada pizza yapımı…

Reklam
Reklam

Bu tarif çok basit ve ucuz çünkü fırını açmayacaksınız ve doğrusunu isterseniz çok daha iyi çünkü önceden ısıtılana kadar tepsiye dizip kızarmasını bekliyorsunuz. En az 20 dakika olacak ve tavayı ateşe koyup üzerini örterek 5 dakikada pişmesini sağlamış olursunuz. Zaman ve para açısından önemli bir fark, değil mi?

Ve en güzeli de bu keyfi hemen her yerde yapabilirsiniz, kampa gittiğinizde de dahil.

Mutfakta çok fazla zaman harcamadan ve fırını açmadan lezzetli bir İtalyan yemeğinin tadını çıkarmak istiyorsanız işte tarifiniz.

MALZEMELER

150 gr un

100 ml su

1 yemek kaşığı hafif zeytinyağı

4 gr veya bir çay kaşığı kabartma tozu

4 yemek kaşığı domates sosu

Tatmak için rendelenmiş mozzarella peyniri

2 dilim pastırma

8 siyah zeytin

1 çay kaşığı kuru kekik

Tuz

ADIM ADIM PİZZA TARİFİ

1.- İlk olarak un, maya ve tuzu bir kaba koyun. Her şeyi iyice karıştırın ve suyu, bir yemek kaşığı yağı eklemek için ortasında bir delik açın ve tekrar karıştırın. Elinizde biraz yapışan bir hamur olması gerekiyor.

2.- Daha sonra, önceden un serptiğiniz tabanın üzerine alıp, ele yapışmadan elastik bir hamur elde edene kadar yaklaşık 2 dakika yoğurun. Bu sırada bir top yapıp üzerini bir mutfak havlusu ile örteceksiniz. 10 dakika dinlenmeye bırakıyorsunuz.

3.- Bir süre sonra üzerini açıp merdane ile gerdirip, elinizle şekil vererek sonlandırıyorsunuz.

4.- Şimdi iyi yapışmaz bir tavaya biraz sıvı yağ dökün ve tüm yüzeye iyice yayın. Üzerine pizza hamurunu yerleştirip tabana tam oturuncaya kadar şekil vermeye devam edin.

5.- Uzattıktan sonra tüm malzemeleri koyun, bir domates sos tabanı ile başlayın, rendelenmiş mozzarella peyniri, küçük küpler halinde kesilmiş domuz pastırması, zeytin, biraz daha peynir ve üzerine kekik serpin.

6.- Şimdi orta ateşte ısıtıp altını kapatarak üstten pişirin. Ve 5 dakika sonra çıtır ve kabarık bir pizza elde edeceksiniz.

7.- Son olarak biraz dinlendirip güzel bir İtalyan yemeği tadın.

İPUÇLARI VE PÜF NOKTALARI

Elinizde kapak yoksa alüminyum folyo da kullanabilirsiniz.

Bu tarifin iyi yanı, tava, hamuru şekillendirmeyi bitirmek için bir kalıp görevi görecektir.

İyi pişmesi için hamurun çok kalın olmamasına dikkat edin.

Jambon, sosis, pepperoni gibi diğer malzemeleri de ekleyebilirsiniz…