Clemency film konusu ve oyuncu kadrosu

TAKİP ET

Clemency adlı filmin konusu, yorumu ve daha birçok merak edilen konuların bulunduğu içeriğimiz ile sizlerleyiz. Bu inceleme yazısında Clemency filminin konusu, yorumu, incelemesi, IMDb puanı, fragmanı gibi aklınıza takılacak birçok sorunun yanıtlarıyla karşılaşacaksınız.

Reklam
Reklam

Ölüm ile yaşam arasındaki o ince çizgide gidip gelen senaryolara sahip olan filmlerin, sinema dünyasındaki yeri diğer filmlere oranla yerleri daha farklıdır. Bunun nedeni olarak; insanoğlunun temelinde yatan, bütün ruhani gelişmelerin başında gelen ölüm kavramını tasvir etmenin her zaman daha anlamlı ve spesifik bir görüntü çizmesi ve belli bir bütünlüğü ortaya çıkarması gösterilebilir. 



Clemency’nin hapishane müdürü olan Benadine’le ortaya çıkarmak istediği ölüm kavramı tam da burada beliriyor. İdam cezasına çarptırılan mahkumları, ölüm yolculuğuna uğurlarken Benadine, karşısındakinin gerçekten suçlu ya da suçsuz olduğunu bilemeden, ona emredilenleri yerine getirmektedir.  

Mahkumları, litrelerce öldürücü sıvının içine hapsederek yaşamlarını elinden almaktadır. Yazar ve yönetmen olan Chinonye Chukwu’nun fişi çeken kimliğine büründürdüğü Benadine karakterine bakış açısı, kuşkusuzdur ki, mükemmele yakın işlemektedir. Ölüm koltuğunda oturan kişiyle herhangi bir bağı var olan ya da olmayan, seven ya da sevmeyen kişiyi, Benadine’i alarak, onun zihnine doğru karanlık bir yolculuğa çıkmamıza ön ayak olmaktadır. 


Clemency filminin konusu 

Başarısızlıkla sonuçlanan bir infazı denetlemesinin ardından, Warden Benadine, 12. mahkûmun ölüm anına şahit olmaktadır. Doktorun damar yolunu bulamamasından ötürü mahkûmu, acılar içinde ölüme terk etmesinin ardından, kötü sonuçlanabilecek bir davanın içine sürüklense de Benadine’i ilgilendiren daha önemli bir sorun bulunmaktadır.  

Aldığı emirler gereği birçok mahkûmun ölümünün kendi ellerinden olması Benadine’ı psikolojik açıdan çıkmazlara sokmaya ve onu tüketmeye başlamaktadır. Mahkumların rüyalarına ve gündelik hayatına musallat olmasıyla aklını yitirmeye başlamıştır. Bunun üzerine birkaç hafta sonra yeni bir mahkûmun daha infaz koltuğuna oturmasına tanıklık edecektir. Üstelik bu isim, Anthony Woods, suçsuz yere yıllarca hapse atılıp devamında da cezası infaza dönen zavallı bir adam olacaktır… 



Clemency’nin herhangi bir demagoji hedefi, insanları yerin dibine ittirme arzusu bulunmamaktadır. İnsanlığın ve doğanın getirisini merkezine alarak Benadine odaklı bir hikâyeye adım atmaktadır. Genç kadın “emir demiri keser” mottosuyla yıllarını mesleğine adamış olsa da son zamanlarda içinde bulunduğu ruh hali pek de iç açıcı değildir. Karşısındaki kişinin suçlu ya da suçsuz olmasından bağımsız olarak can alan kişi olmanın yoğun mental çöküntüsü Benadine’in hayatına musallat olmaya başladığında, izleyiciler de yoğun bir sorgu-sual seçeneği arasında kalmaktadır. 



IMDb: 6,5 / Güncel puana tıklayarak ulaşabilirsiniz. 

Clemency filmi oyuncu kadrosu: 

Alfre Woodard – Benadine Williams 

Richard Schiff – Marty Lumetta 

Aldis Hodge – Anthony Woods 

Wendell Pierce – Jonathan Williams 

Danielle Brooks – Evette Wilkinson 

Michael O’Neill – Chaplain David Kendricks 

Richard Gunn – Thomas Morgan 

LaMonica Garrett – Logan Cartwright

Clemency Clemency film konusu Clemency imdb puanı Clemency oyuncu kadrosu Clemency fragmanı