Clubhouse uygulaması nedir? Clubhose davet kodu nasıl alınır?

TAKİP ET

Alpha Exploration Co. tarafından Nisan 2020 yılında çıkarılan uygulama 2020 aralık ayında yaygınlaşmaya başladı. 17 yaş üzerindeki kişiler tarafından kullanıma açık olan uygulama, sadece davetiye kullanabilen, sesli sohbet içeren bir sosyal ağ uygulaması olarak karşımıza çıkıyor. Kullanıcılar tarafından merak edilen uygulamada davetiye nasıl alınır? Soruları da sıkça araştırılıyor. İşte merak edilen her şey yazımızda…

Reklam
Reklam

Sosyal medya ortamlarının çok sık kullanıldığı bu süreçte insanlar farklı arayışlar içerisine girmektedir. İnsanların vakit geçirmek, eğlenmek, arkadaş edinmek veya sosyalleşmek için kullandığı bu platformlar günümüzün aktivitesi haline geldi. Facebook ve Instagram gibi uygulamalardan farklı bir içeriğe sahip olan Clubhouse uygulaması kullanıcıların ilgisini çeken konularda sohbet odalarına dahil olup bu şekilde sesli iletişim yoluyla tartışmalara katılma fırsatı sunuyor. Ses üzerine kurulu bir yapısı olan Clubhouse uygulaması, yapısı ile Twitter uygulamasına benzemektedir. Yeni nesil sosyal ürün olan bu uygulama ile kişilerin istediği yerden konuşabildiği, hikaye anlatabildiği, fikirler geliştirebildiği, arkadaşlıklarını derinleştirdiği ve yeni insanlarla tanıştığı bir platformdur.

Clubhouse Davetiyesi
Uygulama kullanıcılara sohbet odaları üzerinden sesli bir etkileşim sağlamaktadır. Konu başlıklarına gören kurulan odalarda kullanıcılar sohbet yöneticisinden izin alarak iletişime geçebiliyorlar. İsteyen kullanıcılar sadece dinleyici de olabilmektedir. Yeni bir uygulama olan Clubhouse uygulaması şimdilik sadece İOS işletim sistemi kullanıcıları tarafından kullanılabilmektedir. Sadece İOS işletim sistemi kullanıcıları arasında davetiyesi olanlar uygulamaya girebiliyor. Uygulanan bu yöntemle de kullanıcılar uygulamayı daha çok merak ediyor. Clubhouse uygulamasında kültür, müzik, sinema, teknoloji ve güzellik gibi pek çok konunun konuşulduğu birbirinden farklı sohbet odaları bulunmaktadır. Uygulamayı kullanan her kullanıcı sadece bir kişiyi davet edebiliyor. Ancak uygulamayı kullanma sıklığına göre davet edebilme imkanı dörde kadar çıkabiliyor. Facebook, Instagram ve Twitter uygulamalarından farklı olarak kullanıcılarına yazılı mesajlaşma, görüntülü konuşma, gönderi ya da fotoğraf paylaşıma imkanı sunmuyor. Sadece sesli sohbet ortamı sağlıyor.

Clubhouse davetiyesi nasıl alınır?
Sadece İOS işletim sisteminde kullanılabilen uygulamayı ilk olarak cihazınıza indirmeniz gerekir. Uygulamayı indirdikten sonra bir kullanıcı adı seçerek SMS yoluyla hesap doğrulaması yapmanız gerekir. Bu işlemi yaptıktan sonra Clubhouse, hesabınızı bekleme listesine alıyor. Üye olma işleminiz onaylandıktan sonra ise ilginizi çeken konu başlıklarına sohbet odalarına dinleyici ya da konuşmacı olarak dahil olabilirsiniz.
Clubhouse uygulamasının konuşma ve dinleme olarak iki ana özelliğini bulunuyor. İsteyen kullanıcılar konuşmalara dahil olup dinleyebileceği gibi kendi konuşmalarını da başlatabilirler. Konuşma başlatmak isteyen kullanıcıların yapması gerekenler;
3 ana konuşma bölümünden oluşan uygulama buna (Start a Room ) oda oluşturma olarak adlandırıyor. Uygulamanın konuşma bölümü;
1- Open Room, herkesin katılımına açıktır.
2- Social Room, sadece takip ettiklerinizle iletişim kurabileceğiniz odadır.
3- Closed Room ise dışarıdan kimsenin katılamayacağı odadır.
Ses yoluyla iletişim kurulan bu ortamda isteyen kişiler istediği bir konuşmaya dahil olabilirler ve sosyal ağda herhangi bir konuşma başlatmadan vakit geçirebilirler. Uygulama içerisinde takip ettiğiniz kişilerin etkinlikleri de sizin karşınıza çıkmaktadır. Faklı kulüpleri veya grupları arayarak da sohbetlere dahil olmanız da mümkündür.


 Clubhouse içerik havuzu nedir?
Clubhouse uygulamasında birçok içerik mevcuttur. Bilgi alışverişi yaparken yeni fikir geliştirebilme fırsatı sunan içerikler olduğu kadar,  girişimin kendini tanıttığı içeriklerde mevcuttur. Konuşulanların kalıcılığı yoktur yani podcast gibi kalıcı değildir. Bunun dışında her sosyal ağın temelini oluşturan sosyalleşmek ifadesi bu uygulama içinde geçerlidir. İçeride kullanıcılar birbirini bulup etkileşimde bulunabilirler.

Clubhouse ile neler yapılabilir?
Yabancı dili olan ve yeni insanlarla tanışarak bu imkanı yakalama fırsatı sunan bir uygulama olan Clubhouse, ilgi duyduğunuz alanlara göre de alanında önemli isimlere kolaylıkla ulaşma şansı yakalayabilirsiniz. 

Clubhouse’da davetiye zorunlu mu?
Bu uygulamaya üye olmak isteyen kişiler için uygulamayı kullanan bir arkadaşlarının olması ve davet kodu göndermesi gerekmektedir.  Uygulamaya üye olmak isteyen kişiler için davet kodu gönderilmesi şarttır.

Clubhouse davet kodu nasıl alınıyor?
Clubhouse davet kodu alabilmek için iki yol bulunmaktadır;
1- Uygulamayı kullanan bir arkadaşınızdan davet kodu temin edebilirsiniz. 
2- Twitter uygulamasında arama kısmına Clubhouse yazarak burada paylaşılan kodlardan birini edinerek davet kodu elde edebilirsiniz.
 Clubhouse uygulamasına davet kodu almak için bu iki yöntemden başka yol bulunmamaktadır.

Clubhouse Android telefonlarda var mı?
Sınırlı sayıda insana ulaşan bu uygulama üzerinde geliştirilme çalışmaları devam etmektedir. Henüz yeni çıkan bir uygulama olması nedeniyle sınırlı kullanıcı listesi vardır. Şimdilik sadece İOS kullanıcıları tarafından davet kodu yöntemiyle kullanılan bu uygulama Android kullanıcıları tarafından d merak ediliyor. Play Store’da resmi bir uygulaması olmayan Clubhouse uygulaması için geliştiriciler üzerinde çalışmalarını sürdürmektedir.

Clubhouse davetiyesi ücretli mi?
Son zamanlarda popülerliği kulaktan kulağa yayılan Clubhouse uygulaması ücretli bir uygulamadır. Ücretsiz olarak Clubhouse uygulamasına üye olmak isteyen kullanıcılar uygulamayı kullanan bir kullanıcı tarafından gönderilen davetiye almak zorundadırlar.

Ücretsiz Clubhouse davetiyesi nasıl alınır?
Clubhouse uygulamasına davetiye almak isteyen pek çok kullanıcı vardır. Davet almak isteyen kullanıcılar için üç yöntem vardır. Bunlar;

Bireysel davetiye

Diğer sosyal medya platformları

Clubhouse üyesi arkadaşlar
Clubhouse’de kimler var?
Popüler bir uygulama haline gelen Clubhouse, Türkiye’nin hatta Dünya’nın gündeminde yerini alıyor. Diğer uygulamalardan farklı içeriğiyle adından sıkça söz ettiren Clubhouse ABD merkezli bir uygulamadır. Clubhouse uygulamasının arkasında ise Paul Davison ve Rohan Seth adında iki genç girişimci yer almaktadır.  Dünya için çok yeni olan Clubhouse uygulaması kısa süre içerisinde şirket çalışanları, tepedeki yöneticiler, medya-teknoloji ve girişim sektöründe aktif olarak rol alan kişiler tarafından kullanılmaktadır. Şimdilerde haftalık 2 milyon kullanıcıya ulaşan Clubhouse uygulaması ilerleyen günlerde geliştirilen uygulamayla daha fazla kişiye ulaşması bekleniyor. Clubhouse kullanıcılara sunduğu faydalı içeriklerle ile daha elit bir ortam yaratma düşüncesiyle uygulamayı çıkarmıştır.
 

clubhouse clubhouse nedir clubhouse davet kodu