Çocuğu olanlara müjde, PTT ve Aile Bakanlığı'ndan yapılacak ödemelerde son dakika gelişmesi! 1.417 TL'den düşük

TAKİP ET

PTT ve Aile Bakanlığı'ndan yapılacak ödemelerde son dakika gelişmesi yaşanmış durumda. Çocuğu olanlara büyük müjde verildi. 0-2 yaş arasındaki çocuklara 215 TL yardım belirlenmiş durumda. İşte haberimizin detayları

Reklam
Reklam

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, mayıs ayı içinde ŞEY, Şartlı Sağlık Yardımları ve Çoklu Doğum Yardımı kapsamında 295 milyon TL tutarında yardım yapılacağını bildirdi. Bakan Yanık’ın açıklamalarından sonra söz hususu yardım modelleri sorgulanmaya başladı. 


 

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’ndan Çoklu Doğum Desteği Müjdesi Var!


Çocuğu olanlara müjde, PTT ve Aile Bakanlığı'ndan yapılacak ödemelerde son dakika gelişmesi! 1.417 TL'den düşük... Bakan Derya Yanık’ın Çoklu Doğum Yardımı hizmetine dair yaptığı açıklamalardan sonra söz hususu yardım modelinin ayrıntıları araştırılmaya başlandı. Bakanlık, resmi internet sitesi aracılığı ile yardım etmeye dair bilinmesi gereken bütün detayları paylaştı. 

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın resmi internet sitesi aracılığı ile yayınlanmış olan Çoklu Doğum Yardımı detaylarına göre söz hususu yardımdan, çoklu doğum tekniği ile dünyaya gelmiş olan çocukların gereksinimlerinin karşılanması hedefi ile yararlanılabileceği bilgi kapasitesi kaydedildi.



Yardıma hem annenin hem babanın hem de başka kanuni temsilcilerin müracaat yapabilecekleri bildirilirken, yardım tutarı 215 TL olarak belirlendi. 0- 2 yaş aralığında olan çocukların beslenme ve öz bakım gereksinimlerinin karşılanması hedefi ile tasarlanan bu yardım modelinden, hane içi vatandaş başına düşen aylık gelir ortalaması 1.417 TL’den daha düşük olan gereksinim sahipleri yararlanabilmektedir. 
 

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’ndan Gebeler ve Çocuklara Sağlık Desteği 


Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın resmi internet sitesi aracılığı ile duyurulmuş olan Şartlı Sağlık Yardımları yardım modeline göre 0- 6 yaş aralığında yer alan bütün gereksinim sahibi ailelerin çocuklarına aylık 55 TL tutarında sağlık ödemesinin uygulanacağı, gebelerin hekim kontrolleri amacıyla ise aylık 100 TL ödeme uygulanacağı bilgi kapasitesi kaydedildi. Gebenin hastane içerisinde doğurması karşılığında ise doğumdan ileri iki ay süresince 150 TL tutarında ödeme uygulanacağı bildirildi.