Çocuğunuza okuma sevgisini aşılayacak klasikler

TAKİP ET

Tüm ebeveynler, çocuklarının dengeli, zeki ve bilgili bireyler olarak yetişmesini ister. Kitaplar, çocukların dünyaya açılan penceresi olarak hizmet eder ve onları büyüdükçe ufuklarını genişletmeye teşvik eder.

Reklam
Reklam

Bir çocuk, okuyucu olarak ömür boyu sürecek bir yolculuğa çıkmak için asla çok genç değildir; okuma becerileri ideal olarak ilk yıllarında öğretilir. Oxford University Press (OUP), bu sezon, her çocuğun kendi okuma yolculuğuna başlamasına yardımcı olmak için, aynı zamanda çocuğun doğru okuma seviyesini ölçmeye ve yönlendirmeye yardımcı olan, dikkatlice derecelendirilmiş okuyucularla bir dizi büyüleyici kitap başlığı getiriyor.

Dominoes Starter: Journey To The Centre of the Earth

Bu kitap, çocukları fantastik yaratıklar, sınırsız aksiyon ve heyecan verici maceralarla büyüler. Bu, Jules Vernes'in genç okuyucular için uyarlanmış en heyecan verici öykülerinden biridir. Almanya'nın Hamburg kentinde yer alan Profesör Otto Lidenbrock, eve eski bir İzlanda kitabıyla gelir. Kitap, Dünya'nın merkezine bir yolculuk hakkında bir mesaj içeriyor. Lidenbrock ve Axel ve İzlandalı rehberleri Hans, Dünyanın merkezini bulabilecekler mi? Ve birçok yeraltı macerasından sonra eve canlı dönebilecekler mi?

The Wonderful Wizard Of Oz

Dorothy ve arkadaşları, dileklerinin gerçekleşmesine yardımcı olabilecek tek bir kişi olduğunu biliyorlar, o da Büyücü. Ama onu bulmak için yola çıktıklarında Kötü Cadı asla çok geride kalmaz. . .

Winnie Adds Magic

İşte gününüze biraz sihir katacak kitap. Kitap, çocukları her görevden zevk almaya teşvik ediyor ve çaba harcadıklarında mutluluğun her yerde bulunabileceğini anlamalarını sağlıyor. Kitapta, ister sahneye çıksın, ister bahçesinde çiftçilik yapsın, ister hazine avına dair ipuçlarını hayal etsin, isterse bir matematik öğretmenine yardım etsin, Winnie yaptığı her şeye kendi karmakarışık büyüsünü getiriyor. Korky Paul tarafından harikulade siyah beyaz resimlenen bir kitapta dört muhteşem hikaye.

Dominoes Starter: William Tell and Other Stories

Bu kitaptaki erkek ve kadın – William Tell, Tom Blood, Lord Bao, King Matthias, Johnny Appleseed ve Lady Godiva – tarihin gerçek insanlarıdır. Ama ne zaman biri eski bir hikaye anlatsa, hikayeyi daha büyük, daha iyi ve daha heyecanlı hale getirmek için içindekileri değiştirirler. Bu kitapta neyin doğru neyin yanlış olduğunu anlamak için altı öykünün hepsini okuyup karar vermelisiniz. Her hikaye şefkat, nezaket ve umudun önemini vurgular.

Dominoes Starter: Rip Van Winkle & The Legend Of Sleepy Hollow

Büyük ölçüde beğenilen iki klasik masaldan oluşan bu kombinasyon, çocukları gizem ve sihir dünyasıyla tanıştırmak için harika bir yoldur.

Bu hikayelerin ilkinde, Rip van Winkle yirmi yılı aşkın bir süre uyur ve ardından artık anlamadığı bir dünyaya uyanır. Diğer hikayede, öğretmen Ichabod Crane karanlık bir gecenin ortasında kafasız bir biniciyle tanışır. Washington Irving'in doğaüstüyle ilgili bu iki klasik öyküsü, yaklaşık iki yüz yıldır dünya çapında popüler olmuştur.