Çocuklar için Covid-19 aşısı olacak mı? Pfizer-BioNTech'ten 5 yaş altı çocuklara özel aşı geliyor.. Tarih açıklandı!

TAKİP ET

Tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüs salgını devamlılığı sürerken aşılamalarda da büyük bir aşamaya gelindi. Covid-19 aşısının devam etmesi halinde çocukların ne zaman aşı olacağı da araştırılmaya başladı. Biontech aşısı 5 yaş altı çocuklar özel aşı çıkaracağını duyurdu. Covid-19 aşısı çocuklara da yapılacak. İşte, çocuklara yapılacak covid-19 aşısı hakkında detaylar haberimizde yer almaktadır

Reklam
Reklam


Koronavirüs salgınında ağır hastalıklar ve ölümlerin azalması için milyonlarca kişi olmaya devam etmektedir. Yetişkinlerin yanı sıra çocuklarında covid-19 virüsünden korunması için aşılamaların başlayacağı duyuruldu. Bazı ülkelerde yaş gruplarına göre yetişkinlerle beraber çocuklar da aşılama yapılmaktadır. Bunun üzerine 5 yaş altı çocuklar için Biontech üzerinden aşı çalışmaları yapıldığı duyuruldu. Pfizer-Biontech tarafından gelen açıklama detayları...

İki doz olarak yapılması planlanan aşının 6 aylıktan itibaren 5 yaşına kadar olan çocuklar için kullanılması planlandı.
Habere göre aşı tasarlanandan daha erken bir tarihte hazır hale getirildi. Bunda dünyayı kasıp kavuran Omicron varyantının tehlikeli derecede bulaşıcı olması ve çocukları da etkilemesinin önemli bir faktör olduğu düşünülüyor.


Pfizer-BioNTech'in Amerikan Gıda ve İlaç Dairesi'ne (FDA) bugün yapacağı başvuruyla aşının hızlı bir şekilde piyasaya çıkacağı ve 5 yaş altı çocuklar için kullanılmaya başlanacağı düşünülüyor.

Çocuklara uygulanacak Kovid-19 aşıları uzun tartışmaların yaşanmasına neden olmuş ve güvenliği konusunda soru işaretleri oluşmuştu. Kasım ayından itibaren ABD ve başka birçok ülkede başlayan 5-11 yaş arası aşılamaların hiçbir güvenlik riski olmadığı ve çocukların virüsten korunması için etkin bir yol olduğu gerek Pfizer-BioNTech gerekse yetkili uzmanlar tarafından altı çizilerek vurgulanmıştı.

biontech çocuk aşısı 5 yaş altı çocuklara aşı koronavirüs aşılaması çocuklara covid-19 aşısı