Çocuklar için sağlıklı tatlı tarifleri

TAKİP ET

Akşam yemeğinden sonra tatlıyı kim sevmez ki? Ve çocuklarla, onları durdurmanın hiçbir yolu yok! Çocuklar tatlı olan her şeyi sever ama sağlıklı olan her şeyi sevmezler. İşte onlara her iki dünyanın da en iyisini nasıl vereceğiniz.

Reklam
Reklam

Yiyecekler çikolatayı severken, hem genç hem de yaşlıların kalbini kazanın. Çocuklar çikolatayı, onları mutlu ettiği ve güzel anılarla ilişkili olduğu için severler. Ancak bu tatlı muamele ile birlikte sağlıksız miktarda şeker ve un gelir. Bu tür yiyecekler için birçok sağlıklı ikame vardır ve yulaf şeklinde çok yönlü bir seçenek gelir. Oateo Oats'ın Kurucusu Raghav Gupta, tatlıya düşkün çocuğunuz için üç dünyevi tatlı tarifini paylaşıyor.

Yulaf Ezmesi Granola Barlar

Yaygın granola çubukları genellikle yüksek oranda işlenir, ilave şekerle doldurulur ve yapay tatlandırıcılar içerir. Yulaf ezmesi granola çubukları diğer tarafta yatıyor gibi görünüyor. Basit tatlar, sağlıklı malzemeler ve çok sayıda egzersiz ile yapılan yulaf ezmeli granola barlar, onları saatlerce tok tutacak ve aşırı şeker yüklemesine izin vermeyecek atıştırmalıklar yapmak kolaydır. Ev yapımı bir granola bar yapmak için ihtiyacınız olan tek şey biraz badem, fıstık ezmesi, bal, tohumlar veya kuru meyveler ve tabii ki güvenilir yulaf ezmesi. Bu beş bileşenli atıştırmalık, çocuğunuzun damak tadına hitap edecek şekilde çeşitlendirilebilir ve basit ama sağlıklı bir öğleden sonra atıştırması yapabilir.

Süt ve kurabiyeler

Zamansız bir klasik olan kurabiyeler, çocuklarınızın mideleri aracılığıyla kalplerine giden tek yönlü biletinizdir. Normal unu yulaf unu ile değiştirmek, bu yemeğe ihtiyaç duyduğu kenarı verecek sırdır. Çocuğunuz tıknaz kurabiyelerden hoşlanıyorsa, haddelenmiş veya çelik kesilmiş yulaf da kullanabilirsiniz. Küçük bir ceviz ipucu artı içerideki sürü ve çiğneme, içlerinizi bir tereyağı çubuğu gibi eritecek. Çocuklar için bu tatlı en iyi bir bardak sıcak sütle servis edilir.

Daha Sağlıklı Bir Kek

Yulafın kremsi ve süper emici olduğu bilinmektedir. Çocuklarınız için yulaf ezmeli kek yapmak, sizi rafine un kullanan diğer tatlılardan bir adım öne çıkarıyor. Islak malzemeler, kuru malzemeler ve yulaf ezmesi kombinasyonu ile bu pastanın nemli ve nefis sağlıklı olacağına hiç şüphe yok. Yulaf ezmeli kek, meyveler ve üstte hindistancevizi badem tepesi ile yapılabilir. Ve tabii ki her zaman lezzetli eski çikolatalı kekiniz olur. Yulaf unu, yemeği gerçekten canlandıracak muz ekmeği gibi diğer keklerde kullanılabilir.

Hem doku hem de tat size bir torba yulafta getirildi, gerçekten daha uzağa bakmanıza gerek yok. Yulaf, yukarıda listelenen tariflerle harika çalışır, ancak neden çocuklarınızı baharatlı yulaf ezmeli elma gevreği veya akşam yemeğinden sonra dondurmalı yaban mersinli yulaf ezmesi ile şaşırtmayasınız. Çoğu tarifte şeker, hurma, bal ve jaggery ile değiştirilebilir. Kendinizi şımartabileceğiniz daha birçok seçenek var, sadece başlamanız yeterli.