Çocukları tehdit eden "Huggy Wuggy" tehlikesi! Kan donduran gerçekler ortaya çıktı

TAKİP ET

Sosyal medyanın ve Teknolojinin hayatımıza girmesi ile birlikte sanal oyunlar çocukları tehdit etmeye başladı. Son dönemlerde çocuklarını okullarda sıklıkla birbirlerinin boğazını sıkmaya başladığı ortaya çıktı. 6 ay sonra kardeş beklediği öğrenilen 6 yaşındaki bir çocuğun annesine söyledikleri ise kan dondurdu. Artış gösteren bu boğaz sıkma oyunlarının arkasında ise korku oyunu karakteri "Huggy Wuggy" var.

Reklam
Reklam

Oyun karakteri Huggy Wuggy, Görünüşü itibariyle kimine göre sevimli kimine göre ise tüyler ürpertici. Ancak asıl tehlike Okul çağındaki çocukların yeni gözdesi olması. Huggy Wuggy Sanal oyunda çocukları ve insanları boğazlarına sıkarak ya da keserek öldürüyor. Son dönemlerde ise okul çağındaki çocuklarda boğaz sıkma davranışlarında adeta patlama yaşandığı öğrenildi. Çocuklar için tehlike saçmaya başlayan Huggy Wuggy Hakkında velilerin yaptığı paylaşımlar ise resmen kan dondurdu.

Şimdi de Huggy Wuggy tehlikesi başladı

Bir döneme korku salan mavi balina ve Momo oyunlarının ardından Şimdi de çocuklar Huggy Wuggy oyunu karakteri nedeniyle tehlikede. Huggy Wuggy isimli uzun kollu peluş oyuncak karakter Son 1 yıldır Okullardaki çocukların davranışlarının değişmesine sebep oluyor. Okullarda son dönemlerde çocukların birbirlerinin boğazını sıkma eğilimi artıyor. Velilerden bu konuda gelen mesajlar ise dehşete düşürecek türden.

6 yaşındaki çocuğun söyledikleri dehşete düşürdü

Uzman Psikolog Ramazan Saygı Şimşek çocukların karşı karşıya kaldığı bu tehlike için velileri uyardı. Şimşek açıklamasında şu ifadeleri kullandı; "Okullar açıldığından bu yana çocuklar arasında boğaz sıkma davranışında büyük bir artış yaşanıyor. Her gün onlarca eğitimci ve veliden şikayet mesajları alıyoruz. Bu oyunun ana özelliği, oyundaki Huggy Wuggy karakterinin insanları, özellikle de çocukları boğazından sıkarak ya da keserek öldürmeye çalışması. Okullardan, eğitimcilerden çok sık mesajlar alıyoruz. Bununla ilgili vakalarımız arttı. 'Oğlumun, kızımın boğazı sıkıldı. Çok korkuyor' şeklinde bize başvuruyor veliler.

Hatta bir vakamız vardı, 6 aylık gebe olan bir annenin 6 yaşındaki oğlu, aynen şu ifadeyi kullanmış: 'Anne biliyor musun, kardeşim doğduktan sonra onun boğazını sıkacağım.' Anne neden oğlum dediğinde, 'Çünkü Huggy Wuggy öyle yapıyor' diyor. Buradaki asıl tehlike oyuncak değil. Oyuncağı tanıyan çocuğun bir şekilde videolarına ve oyunun kendisine ulaşması.”