Çocuklarınızı sıcak havaya karşı nasıl korursunuz?

TAKİP ET

Yaz, çocukların dışarı çıkıp havanın tadını çıkarması için harika bir zamandır - ancak ebeveynlerin ve velilerin sezon boyunca güvenlik ipuçlarını hatırlamaları önemlidir.

Reklam
Reklam

Çocuk doktoru Paula Sabella, "Çocukların koşmasını, oynamasını ve eğlenmesini istiyoruz, ancak bazı çevresel unsurların onlar için potansiyel olarak tehlikeli olabileceğini de unutmamalıyız" diyor.

Güneşte eğlenmeye hazır mısınız? Bu konuda güvende ol!

Dr. Sabella, dehidrasyonun nasıl önleneceği, cildi güneşten korumaya yönelik ipuçları ve ısırık ve morluklara karşı bakım da dahil olmak üzere bu yaz çocuklarınızı güvende tutmanın 10 yolunu paylaşıyor.

1. Çocukların cildini koruyun

Güneş yanığı yazın belasıdır ve çocuklar özellikle hassastır. Çocuğunuzu dışarı çıktıklarında her zaman güneş kremi ile köpürtmeniz önemlidir. Amerikan Pediatri Akademisi, çocukların en az 15 ila 50 SPF içeren güneş kremi kullanmasını önermektedir.

Her iki saatte bir veya yüzdükten, terledikten veya havluyla çıktıktan sonra güneş kremini yeniden uygulamayı unutmayın ve ilave bir bariyer için güneşten koruyucu giysiler giymeyi düşünün.

Her zaman doğrudan güneş ışığından uzak tutulması gereken altı aydan küçük bebekler için güneş koruyucu önerilmez. En küçüklerinizi hafif giysiler ve güneş şapkaları giydirerek ve gölge için şemsiyeler kullanarak güneşten koruyun.

“Zararlı ultraviyole ışınları sabah 10:00 ile 16:00 arasında en güçlüdür Bu saatlerde dışarıda oynamayı en aza indirmek, çocukların güneş yanığı riskini de en aza indirir” diye açıklıyor Dr. Sabella, “ancak gölgede olduklarında bile güneş kremi kullanmaya devam edin!”

2. Hidrat

Sıcak hava söz konusu olduğunda, hidrasyon önemlidir - ve sadece çocuklar spor yaparken veya güneşte otururken değil. Dr. Sabella, "Çocukları her zaman, özellikle büyük bir aktiviteden önceki gün veya hatta bir oyun tarihinden önceki gün nemli tutun" diye tavsiye ediyor.

Dehidrasyonu kötüleştirebilecek soda, enerji içecekleri ve meyve sularından uzak durun. 1 yaşından büyük çocuklar için su en iyi sıvı kaynağıdır, anne sütü ve formül mama ise bir yaşından küçük çocukları nemlendirmek için tercih edilen sıvılardır. Çocuğunuzun yeterince su içip içmediğini ölçmek için idrarının rengine bir göz atın . Altın veya koyu değil, açık sarı bir renk olmalıdır.

3. Sağlıklı beslenme alışkanlıklarını koruyun

Gazlı içecekler ve dondurma kamyonları ve aşçılar, aman tanrım! Yaz aylarında abur cubur için fırsatlar boldur, ancak çocuklar okul dışındayken sağlıklı beslenme alışkanlıklarına bağlı kalmak, küçüklerinizin sağlıklı, tutarlı alışkanlıklar edinmelerini ve yaz eğlencelerini beslemek için ihtiyaç duydukları vitamin ve besin maddelerini almalarını sağlayacaktır.

4. Sıcak arabalara dikkat edin

Muhtemelen çocuğunuzu sıcak bir günde arabada asla unutamayacağınızı düşünüyorsunuz - ancak araştırmacılar, tüm sıcak araba ölümlerinin yarısının, arabalarının arka koltuğunda uyuyan bir çocuğu unutan sevgi dolu bir bakıcı olduğunu tahmin ediyor.

“Hepimiz insanız,” diyor Dr. Sabella, “ve bakıcıların, çocuklarını arabada unutmamalarını sağlamak için yapabilecekleri bazı şeyler var.”

Sıcak araba ölümlerini önleyebilecek günlük alışkanlıklar geliştirmeyi öneriyor.

Çocuğunuzu hiçbir nedenle kasıtlı olarak asla arabada bırakmayın.

Yeni veya farklı bir rutininiz olduğunda ekstra uyanık olun.

Çanta, cep telefonu veya iş rozeti gibi başka bir önemli eşyayı arabanın arka koltuğuna bırakın.

Çocuğunuz herhangi bir nedenle geciktiğinde sizi aramaları için bebek bakıcınız veya kreş sağlayıcılarınızla bir plan yapın.

Bir çocuğun arabada yalnız kalması için güvenli bir durum, sıcaklık veya süre yoktur.

5. Güvenle sürün

Çocuklar arkadaşlarıyla oynamaya ve mahallede bisiklete binmek için dışarı çıktıklarında, uygun şekilde takılmış bir bisiklete binmek ve uygun şekilde takılmış bir bisiklet kaskı takmak da dahil olmak üzere bisiklet güvenliği uyguladıklarından emin olun.

Dr. Sabella, “Yetişkinler, her zaman kendi bisiklet kasklarını takarak ve çocuklardan uymalarını istediğimiz bisiklet güvenlik kurallarına uyarak çocuklar için iyi bir rol model olabilirler” diyor.

6. Su güvenliğini uygulayın

Amerikan Pediatri Akademisi, 1-4 yaş arası ABD'li çocuklarda yaralanmaya bağlı ölümlerin önde gelen nedeninin boğulma olduğunu bildiriyor.

Yeni yürümeye başlayan çocuklar, bir havuzun veya başka bir su kütlesinin etrafındayken koruyucularından bir kol uzunluğundan daha uzakta olmamalıdır. Kullanımdan hemen sonra kovaları, küvetleri, soğutucuları ve seyyar havuzları boşaltın.

Dr. Sabella, “Ayrıca yüzme bilmeyen çocukların sudayken her zaman can yeleği giymelerini tavsiye ediyorum” diyor. "Ve ne zaman bir tekneye veya deniz taşıtına binseniz, herkes can yeleği giymeli - hem yetişkinler hem de çocuklar, hem yüzücüler hem de yüzmeyenler."

7. Böcekleri uzak tutun ve ısırmaya eğilimli olun

Dışarıda oynayan sadece çocuklarınız değil! Havalar ısındığında, tüyler ürpertici sürüngenler toplu halde ortaya çıkar ve küçükler ısırıklara ve çarpmalara maruz kalabilir.

Böcek kovucu kullanın. Böceklerin duasını unutma! _ Pediatri Akademisi, iki aylıktan büyük çocuklar için böcek kovucularda %30'dan fazla DEET konsantrasyonu önermiyor.

Durgun suya dikkat edin. Dr. Sabella, “Evinizin içinde veya dışında durgun sudan kaçınmaya çalışın” diyor. "Suyun durgun olduğu göletler ve kapalı çeşmeler sivrisinekler için üreme alanı olarak hizmet edebilir ."

Keneleri kontrol edin. Mayıs-Ekim arası kene mevsimidir, bu nedenle kene temizleme teknik bilginizi artırın ve çocuklarınızın cildine giren bu böceklere karşı uyanık olun.

Ne yapacağını bilmek. Çocuğunuz bir arı, örümcek, sivrisinek veya başka bir ağrılı haşere ile karşılaşırsa, böcek ısırıklarını ve arı sokmalarını tedavi etmek için doktorların talimatlarını izleyin.

8. Havai fişeklerin güvenle tadını çıkarın

15 yaşın altındaki çocuklar, havai fişeklerle ilgili acil servis ziyaretlerinin yaklaşık üçte birini oluşturuyor - bunların çoğu parmaklarda, ellerde ve gözlerde yanık yaralanmaları içeriyor.

Dr. Sabella, “Güvenlik önlemlerinin alınması, ailenizin yaz havai fişeklerinin keyfini endişesiz bir şekilde çıkarmasını sağlayacaktır” diyor. ​

Çocuklara maytap veya roket atmayın ve hem çocuklar hem de yetişkinler için diğer havai fişek güvenlik önerilerini uygulayın.

9. Oyun alanı aksiliklerini önleyin

Yaz aylarında dışarıda daha fazla zaman geçirdikleri için, çocuklar her zamankinden daha fazla sıyrıklara ve morluklara eğilimli olabilirler. Yaralanmaları önlemek için güvenli oyun alanı alışkanlıkları uygulayın.

Doğru oyun alanını bulun. Dr. Sabella, “Çocuklarınıza, yaşlarına, boyutlarına ve yeteneklerine uygun ekipmanla uygun olanı seçin” diyor.

Dokunma testi yapın. Çocuklar oyun alanı ekipmanından termal yanıklar alabilir, bu nedenle çocuklar oynamadan önce kaydırakların ve salıncakların çok sıcak olmadığından emin olun.

Doğru kıyafeti giyin. Kaygan parmak arası terlikler yerine sağlam tabanlı spor ayakkabılar tercih edin ve kapüşonlular gibi ekipmana takılabilecek ipli giysilerden kaçının.

Güvenli yüzeyler arayın. Bazı oyun alanları, çocukların güvenle koşabileceği, oynayabileceği ve hatta düşebileceği kauçuk veya malç sunar. Bu yüzeyler, çimento ve asfalttan daha çocuk dostu ve daha az kazaya açık.

Güvenli tarafta olmak için, bir ilk yardım çantasını el altında bulundurun ve kıymıklardan ve sürtünme yanıklarından çarpma ve çürüklere kadar yaygın oyun alanı yaralanmalarının nasıl tedavi edileceğini tazeleyin.

10. Açık havada aşırıya kaçmayın

Her yaştan çocuk, her 20 ila 30 dakikada bir gölgeye - veya daha da iyisi klimaya - geri çekilerek dışarıda oynamaya ara vermelidir.

Dr. Sabella, “Çocukların oyuna dönmeden önce rahatlamak, serinlemek ve su içmek için zamana ihtiyaçları vardır” diyor. "Ve gün boyu oynamayı bitirdikten sonra, bu hidrasyonu sürdürmeye devam edin."

Sıcak, nemli hava aynı zamanda aktif çocukları ısı döküntüsü geliştirme riskine sokar, bu nedenle bundan kaçınmak için önlemler alın ve olması durumunda nasıl tedavi edeceğinizi bildiğinizden emin olun.

Yazın tadını çıkar!

Sağduyulu güvenlik önlemlerini izleyerek, çocuğunuzu tüm mevsim boyunca omzunun üzerinde durmadan güvenli ve keyifli bir yaz için hazırlayabilirsiniz.

Dr. Sabella, “Güneşe dikkat edin, hidrasyona dikkat edin ve havuz güvenliğini ve su güvenliğini göz önünde bulundurun” diye teşvik ediyor. “Ve hepsinden önemlisi, eğlenin, çocuklarınızı sevin ve çocuklarınızla birlikte güvenle yazın tadını çıkarın.”

Bu konu hakkında Dr. Sabella'dan daha fazla bilgi almak için Health Essentials Podcast'inin "Bu Yaz Çocuklarınızı Güvende Tutmak İçin İpuçları" bölümünü dinleyin. Health Essentials Podcast'inin yeni bölümleri her Çarşamba yayınlanır.