Çocuklu ailelerin beklediği haber geldi! 1,649 TL nakit çocuklu ailelerin hesabına yatacak!

TAKİP ET

Ocak ayında yapılan memur maaşı katsayısında ki yeni düzenleme ile birlikte sosyal yardım modelleri kapsamında yer alan ödemeler ile ilgili Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık tarafından yapılan açıklamada, engelli ve yaşlı aylıkları, evde bakım yardımı ile çocuklar için ödenmekte olan SED ödemelerinin yapılan artış ile beraber hak sahibi kişilerin banka hesaplarına yatırılacağı duyuruldu. Peki ne kadar ödeme yapılacak? Ödemeler ne zaman banka hesaplarına geçecek? İşte detayları..

Reklam
Reklam

Yüz binlerce vatandaşın merak içinde beklediği ödemeler ile ilgili yeni bir gelişme meydana geldi. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı olan Derya Yanık tarafından evde bakım aylığı, SED ödemeleri, engelli ile yaşlı aylığı hakkında bir açıklama yapıldı. Bakan Yanık tarafından yapılan söz konusu o açıklamada, zamlı maaş miktarlarının ödeme yapılmasını bekleyen kişilerin banka hesaplarına yatırılacağı bilgisi aktarıldı.

Yaşlı maaşları ne kadar?
Yaşlı ve engelli maaş miktarlarının yükseltildiğine dikkat eken Bakan Yanık, yaşlı maaşının aylık 828 TL 'den 1,084 TL 'ye çıktığını belirtti.

Engelli maaşları ne kadar oldu?
18 yaş altında engelli yakını olan kişiler ödemesi yapılan engeli yakını maaş miktarları aylık 661 TL 'den 865 TL 'ye çıkarıldı ve Bakan Derya Yanık, ağır derece silikozis hastası olan vatandaşlarımızın aylık maaş miktarlarının da 1,819 TL 'den tam 2,382 TL 'ye yükseltildiğini ifade etti.
Yaşlı ve engelli maaş miktarlarının da yükseltildiğini belirten Bakan Yanık, aylık olarak verilen yaşlı maaş miktarının 828 TL 'den 1,084 TL 'ye çıktığını, % 40 ile % 69 oranında ki engelli maaş miktarlarının ise 661 TL 'den 865 TL 'ye, % 70 ile üzeri oranda engelli raporuna sahip olan vatandaşlarımızın aylık maaş miktarlarının ise 991 TL 'den 1,298 TL 'ye çıkarıldığını açıkladı. 18 yaşın altında engelli yakını olan vatandaşlarımıza aylık olarak ödenmekte olan engelli yakını maaş miktarlarının ise 661 TL 'den 865 TL 'ye yükseltildiğini ve ağır derecede silikozis hastası olan vatandaşlarımızın aylık maaş miktarlarında ise 1,819 TL 'den 2,382 TL şeklinde bir iyileştirme yapıldığının açıklaması geldi.

Evde bakım ücreti 2,354 TL 'ye çıkarıldı!
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı olan Derya Yanık, aylık olarak ortalama 535 bin engelli vatandaşımıza evde bakım yardım yapıldığına dikkat çekti ve 2022 yılının Ocak ayı ile Temmuz ayı dönemi içerisinde evde bakım yardımı miktarlarının da 1,798 TL 'den 2,354 TL 'ye çıkarıldığını ifade etti.

SED ödemelerinde de artış yapıldı!
Çocukların. ilk öncelik olarak aile yanında desteklenmesi ilkesini esas aldıklarına işaret eden Bakan Yanık, ihtiyaç sahibi olan ailelerin çocukları için de Sosyal ve Ekonomik Destek yani SED hizmeti verildiğini söyledi. Bu kapsam doğrultusunda da Bakan Yanık tarafından konu hakkında '' SED hizmetinde çocuk başına yapılan ekonomik destek miktarı ortalama olarak ayda 1,259 TL 'den 1,649 TL 'ye çıkarılmıştır. Aynı zamanda koruyucu ailelerimize de çocuk başına olacak şekilde yapmış olduğumuz ödemelerin aylık ortalaması 1,964 TL 'den 2,572 TL 'ye çıkarılmştır. '' şeklinde açıklama yapıldı.

 

aile ve sosyal hizmetler bakanlığı sed yardımı yaşlı maaşı ne kadar oldu engelli yardım arası ne kadar oldu 1649 tl ne zaman yatacak