Çocuklukta beslenmeyle ilgili 5 efsaneyi çürütelim

TAKİP ET

Bir ebeveyn olarak çocuğunuzun tabağına ne koyacağınızı bilmek zor olabilir.

Reklam
Reklam

Beslenme konusunda pek çok kafa karıştırıcı mesaj ve dezenformasyon mevcuttur ve bunların çoğu, bir Beslenme Uzmanı olan Dr. Rohini Patil'in Diyet ve Beslenme alanında uzmanlaştığı yaygın efsanelerdir.

Nutracy Lifestyle'ın kurucusu ve CEO'su debunk'a yardımcı oldu.

Efsane: Çocuğunuzun istediğini yemesine izin verin

Gerçek: Çocuklar büyüdükçe nelerden hoşlandıkları ve neleri yemekten hoşlanmadıkları konusunda giderek daha telaşlı ve ayrıntılı hale gelirler. Bu, bazı ebeveynler için can sıkıcı olsa da, çocuklarınızın istedikleri her şeyi yemelerine izin verirseniz, zararlı paketlenmiş gıdalara yönelmeleri son derece olasıdır. Çocuklara da çekici gelen iyi beslenme alışkanlıkları edinin. Bu, çocukların daha sağlıklı beslenme alışkanlıkları geliştirmelerine yardımcı olacaktır.

Efsane: Alerjik gıdalar çocuklara verilmemelidir

Gerçek: Kuruyemişler, süt ürünleri, yumurtalar ve diğer yaygın alerjik gıdalar, alerjisi olmadıkça çocuklarınız için tehlikeli değildir. Birçok çocuk bu yiyecekleri düzenli olarak tüketir ve hayatlarının geri kalanında onlara kötü tepkiler vermez! Çocuğunuz belirli yiyecekleri yedikten sonra deride kızarıklık, kızarıklık veya mide rahatsızlığı yaşarsa, bir çocuk doktorunu ziyaret edin ve diyetinden herhangi bir gıdayı çıkarmadan önce çocuğunuzu test ettirin.

Efsane: Çocuğum tüm besinlerini sütle karıştırılmış sağlıklı içecek tozu karışımından alıyor

Gerçek: İçindekilere yakından bakarsanız, çoğu ürünün şeker seviyesinin üst sınırı aştığını görürsünüz. Sütün kendisi, gençlerin onu yutarak elde ettikleri gerçek sağlık yararlarını sağlayabilir. Sadece sütün lezzetini arttırırlar. Örneğin milkshake her zaman üstün seçimlerdir.

Efsane: Şeker çocuklarda hiperaktiviteye neden olur

Gerçek: Şeker-hiperaktivite efsanesi, daha sonra çürütülmüş olan tek bir çalışma üzerine kuruludur. O zamandan beri birçok araştırma yapıldı, ancak hiçbiri bunu kanıtlamada başarılı olmadı. Boşlukları ve erken sağlık sorunlarını en aza indirmek için çocuğunuzun basit şeker alımını sınırlamanız kesinlikle tavsiye edilir. Ancak, sıfırda bırakmamalısınız.

Efsane: Çocuğunuz bir yiyeceği reddederse, ona tekrar verilmemelidir

Gerçek: İnsanların belirli yiyecekleri sevmemesinin sayısız nedeni vardır. Bu, bir daha asla yemeyecekleri anlamına gelmez. Gıda, birkaç gün veya hafta sonra tekrar verilebilir. Genç yemekten hoşlanmamaya devam ederse, farklı tariflerde kullanılabilir.