Coin yakma işlemi nedir? Coin yakma faydaları nelerdir?

TAKİP ET

Son zamanlarda gündem de olan kripto paralar yatırım için yoğun ilgi görürken borsaların üst sıralarında da yer almaktadır. Borsada birçok terimi varken coin yakmak nedir? Coin yakma faydaları nelerdir? Coin nasıl yakılır? soruları sıkça sorulmaktadır. Coin yakma işlemi hakkında detaylar haberimizde...

Reklam
Reklam

Kripto para borsasına girerek birikimlerini değerlendirmek isteyen yatırımcılar, söz konusu borsada yer alan binlerce coin arasından istediklerini seçerek yatırımlarını yönlendirebiliyorlar. Bu coinler değer kazanıp kaybederek yatırımcılarına artı ya da eksi olarak dönüş getiriyor. Bu nedenle borsada yer alan insanların en çok tercihi de coin yakmak oluyor. Coin yakma nedir? Coin yakmak ne işe yarar? İşte detaylar...

Coin yakmak ne işe yarar? 

Coin yakmanın amacı piyasada yer alan altcoinleri ve düşük ölçekli tokenlerin kontrolünü sağlamaktır. Bu nedenle yatırımcıların teşvik edilmesi ve coin fiyatlarının dengede tutulması için kolaylık sağlayacaktır. 

Coin yakma nasıl çalışır? 

Bir coine sahip olan kişi, belirli bir miktarda coin yakma isteğini belirtir ve coin yakma fonksiyon talebinde bulunur.

Talep sonrasında bu kişinin cüzdanında söz konusu coinden olup olmadığı ve miktarı doğrulanır. Bu aşamada sadece pozitif sayılar geçerlidir.

Kişinin yakma talebine uygun yeterli miktarda coini yok ise yakma işlemi gerçekleştirilemez. Ancak cüzdanında talep ettiği işleme uygun coin miktarı bulunuyor ise o zaman coin yakma işlemi gerçekleştirilir. Coin yakma işlemi sırasında belirlenen miktarda coin cüzdandan düşürülür.

Yakılacak coin miktarının belirlenmesi ve cüzdandan düşürülmesinin ardından toplam yakılacak coin miktarı belirlenerek yakım işlemi gerçekleştirilir.

Coin yakma işleminin başlatılması sonrasında söz konusu coinlerin tamamen yok edilmesi söz konusu olmaktadır. Yakılan coinlerin bir daha geri getirilmesi asla mümkün değildir.

Coin yakma işleminin faydaları nelerdir?

Coin yakma işlemi toplam arzı düşürür

Coin yakma işlemi deflasyon oluşturur

Coin yakma işlemi fiyat artışını sağlar

Coin yakma işlemi arz talep dengesini oluşturur

Coin yakma işlemi token sahibi yatırımcılara olumlu yönde etki sağlar

Coin yakma işlemi yatırımcıya güven verir

Coin yakma işlemi piyasada fiyat dengesi oluşturur

coin yakma nedir coin yakma coin yakma nasıl yapılır coin yakma faydaları