Coşkun Sabah kimdir? Coşkun Sabah kaç yaşında, nereli? Coşkun Sabah'ın kaç çocuğu var?

TAKİP ET

Her Çarşamba Star TV ekranlarında birbirinden ünlü konukları ağırlayan müziğin usta ismi İbrahim Tatlıses'in programı İbo Show'da bu hafta yine çok sevilen isimler konuk olarak yer alacak. İbo Show konukları arasında ünlü sanatçı Coşkun Sabah da yer alıyor.

Reklam
Reklam

Her Çarşamba Star TV ekranlarında birbirinden ünlü konukları ağırlayan müziğin usta ismi İbrahim Tatlıses’in programı İbo Show’da bu hafta yine çok sevilen isimler konuk olarak yer alacak. İbo Show konukları arasında ünlü sanatçı Coşkun Sabah da yer alıyor. Onlarca bestesi olan ve bu bestelerin birçoğu pek çok sanatçı tarafından seslendirilen ünlü sanatçı Coşkun Sabah bu akşam İbo Show’un konuğu olacak. Peki, Coşkun Sabah kimdir? Coşkun Sabah kaç yaşında ve nereli? Coşkun Sabah’ın kaç çocuğu var? Coşkun Sabah aslen nereli? İşte tüm merak edilenler…

Coşkun sabah Kimdir?

16 Ekim 1952 yılında Diyarbakır’da dünyaya gelen ve Süryani bir ailenin çocuğu olan Coşkun Sabah’ın çocukluğu Diyarbakır’da geçmiştir. Müziğe henüz 9 yaşında babasına ait olan cümbüşü kendi kendine öğrenmesi ile başlayan Sabah, ilkokulu Diyarbakır’da lise öğrenimini ise İstanbul’da tamamladı. Ünlü sanatçı Coşkun Sabah’ın çok sayıda hit olmuş bestesi bulunmaktadır. 1980’li yılların sonu ve 1990’lı yılların başında büyük bir çıkış yakalamıştır. Tsm-Pop ve Fantezi müzik arasında, kendisinin ‘Coşkun Sabah tarzı’ olarak adlandırdığı bir tarzda müzik yapan ünlü sanatçı, son yılların önemli ud virtüözlerindendir. Seksen kadar bestesi olan Coşkun Sabah’ın bu bestelerinden en az yirmi tanesi çok sayıda sanatçı tarafından seslendirilmiş ve hit olmuştur. Eski manken ve 1995 Türkiye 2. güzeli Ceyda Okay ile 1997 yılında nikah masasına oturan Coşkun Sabah’ın bu evlilikten Roza ve Helen adında iki kızı vardır. Çiftin evlilikleri 2017 yılında sona ermiştir. 



İbo Show Konukları 18 Mayıs 2022

İbo Show’un 18 Mayıs 2022 Çarşamba akşamı ekrana gelecek olan yeni bölümünde Coşkun Sabah, Muazzez Ersoy, Yücel Arzen, Hüseyin Tatlı, Kurtuluş Kuş ile Burak Bulut konuk olarak yer alacak.