Covid-19 aşısının mucitleri Özlem türeci ve Uğur Şahin'den sonbahar için kritik uyarı

TAKİP ET

Covid-19 aşısının mucitleri Özlem türeci ve Uğur Şahin, Vehbi Koç Vakfı İnsanlığa Üstün Hizmet Ödülü'nün sahibi oldu. Türeci ve Şahin ödül töreninde covid-19 salgını ile ilgili sonbahar konusunda kritik uyarılarda bulundu.

Reklam
Reklam

Vehbi Koç Vakfı tarafından her yıl gerçekleştirilen Vehbi Koç ödül töreni bu yıl da yapıldı. Sağlık Eğitim ve Kültür alanlarında ödüllerinin dağıtıldığı törende, Vehbi Koç Vakfı insanlığa üstün hizmet ödülünü kazananlar ise Biontech kurucuları Uğur Şahin ve Özlem türeci oldu. Covid-19 aşısını geliştiren Türk kökenli bilim insanları Özlem Türeci ve Uğur Şahin ödül töreninde covid-19 salgınının gidişatına ve gelecekteki durumuna ilişkin de önemli açıklamalarda bulundu.

Koç Üniversitesi'nde düzenlenen ödül töreninde Koç Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Koç Özlem Türeci ve Uğur Şahin'e ödüllerini takdim ettiği. Vehbi Koç Vakfı Genel Müdürü Cihan Özsönmez de Törende yaptığı konuşmada II Dünya Savaşı'ndan sonra koronavirüs salgınının insanlığın yaşadığı en büyük felaket olduğunu belirterek bu felaketin önemli ölçüde geride bırakılmasının sağlık çalışanları ve bilim insanlarının iş Birliği sayesinde olduğunu dile getirdiği.

Özlem türeci ve Uğur Şahin ödülün sahibi oldu

Törende konuşma yapan Cihan Özsönmez, koronavirüs salgını aşısını olağanüstü bir hızla geliştiren Özlem türeci ve Uğur Şahin'in bu ödüle layık görüldüğünü söyledi. Tüm dünyaya fayda yer atma başarısını gösteren iki bilim insanının yüreğiyle bu ülkeye bağlı olduğunu belirten Özsönmez, aynı zamanda akıllarında çok sayıda soru işareti olan gençlere de örnek olduklarını Söyledi.

Sonbahara dikkat

Törende konuşma yapan Profesör Dr. Özlem Türeci ise bu prestijli ödüle layık görülmenin kendileri için büyük bir Onur olduğunu dile getirdi. Profesör Dr. Uğur Şahin ise yaptığı konuşmada kendilerine ilk kez ödülü kabul etmek isteyip istemediklerini sorulduğunu ve çok mutlu olduklarını belirterek En başta tek bir kişiyi kurtarma ile başladıklarını ve sonrasında ise insanlığı kurtarmayı başardıklarını belirtti.

Koronavirüs salgınında son durum hakkında da konuşan Uğur Şahin ve Özlem türeci özellikle sonbahar aylarına dikkat etmek gerektiğini söyledi. Törenin ardından basın toplantısı düzenleyen biontech kurucuları, Türkiye'de de çalışma yapmak istediklerini ve özellikle hastanelerde görev almak istediklerini söyledi.