Covid-19 varyantları çoğalıyor! Korkutan Delmıcron varyantı var mı yok mu?

TAKİP ET

Covid-19 salgının devam etmesi halinde varyantlar gün geçtikçe artış göstermektedir. Son zamanlarda adını duyduğumuz Delmıcron varynatı ise iki varyantın birleşmesiyle ortaya çıktı. Sıkça adından bahsettiren ve korkutana Delmıcron varyantı adından bahsettirmesiyle nasıl ortaya çıktığı da araştırılmaya başlandı. Delmıcron varyantı var mı soruları ise sıkça sorulmaya başladı. Merak edilen Delmıcron varyantı hakkında merak edilenler haberimiz de yer almaktadır

Reklam
Reklam

Delta ve Omıcron varyantı sonucunda ortaya çıkan Delmıcron yeni tedbirlere yol açtı. İki varyantın birleşimiyle günümüzde damgasını vuran Delmıcron korkuları arttırdı. Belirtileri ve tedavi yöntemi için meraklar artarken bilim adamları tarafından konu hakkında açıklama geldi. 

Hindistan'da yer alan bazı covid-19 alanında uzmanlar kişiler tarafından delmıcron isimli bir varyantın olmadığı öne sürüldü. Bunun üzerine vatandaşlar Delmıcron varyantı olup olmadığını araştırmaya başladı. DSÖ ve ABD Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezi(CDC) gibi kurumlar Delmıcron varyantı hakkında beklenen açıklamayı yapmadı. 

Dr. Shashank Joshi’nin “Delta ve Omicron’un ikili yükselişi – Delmicron – Avrupa ve ABD’de minik vaka tusunamilere neden oldu” ifadeleri farklı yerel basın kuruluşlarında Delmicron’un yeni bir varyant olduğu şeklinde yorumlanmıştı. Öte yandan uzmanlar birçok ülkede hala yaygın şekilde bulunan Delta varyantı ve hızla dominant hale gelen Omicron için yeni saha verileriyle yeni çalışmalar gerçekleştiriyor.

delmicron varyantı nedir delmicron varyantı var mı delmıcron ne demek