Cumhur İttifakı ortağından Kızılay Başkanı'na istifa çağrısı

TAKİP ET

Kızılay'daki kan krizi büyüyor. Geçtiğimiz günlerde Kızılay'da kan stoklarının azaldığına dair bir açıklama yapılmış ve gözler tekrar tepkilerin odağındaki isim olan Kızılay Başkanı Kerem Kınık'a çevrilmişti.

Reklam
Reklam

Son günlerde gündeme gelen Kızılay’da kan stoklarının azalması sebebiyle kalp ameliyatlarının ertelendiğine dair haberler sonrasında gözler tekrar Kerem Kınık’a çevrildi. Türkiye’nin gündeminden düşmeyen Kızılay Başkanı Kerem Kınık’a bir istifa çağrısı da Cumhur İttifakı ortağı BBP Genel Başkanı Mustafa Destici’den geldi. Kerem Kınık’ı istifaya davet eden Destici, ‘Görevi ehline bırakmalıdır’ ifadelerini kullandı. İşte tüm detaylar…

ÇADIR SATMA OLAYI TEPKİ ÇEKMİŞTİ

Tüm Türkiye’yi yasa boğan 6 Şubat depremlerinin ardından Kızılay’ın Ahbap Derneği’ne çadır satması olayı gündem olmuş ve bu olaya tepkiler çığ gibi büyümüştü. Çadır satma olayının ardından Kızılay Başkanı Kerem Kınık tepkilerin odağı olmuş ve istifaya davet edilmişti. Olayın yankıları devam ederken son dönemde Kızılay’ın kan stoklarının azaldığına dair haberlerin ardından gözler tekrar Kerem Kınık’a çevrildi.

KAN STOKLARI KRİTİK SEVİYENİN ALTINA DÜŞTÜ

Türkiye’nin kan stoklarının kritik seviyenin altına düştüğü aktarıldı ve Kızılay, 4 günlük kan stoku kaldığına dair bir açıklama yaptı. Türk Kızılay Kan Hizmetleri Genel Müdürü Dr. Saim Kerman, ulusal kan stokunun 4 gün olduğunu açıklamış ve şu ifadelere yer vermişti; ‘Normalde 50 bin olması gereken kan stokumuz şu anda 20 binlere düştü. Stokumuz aşağı doğru düştüğü için bağışçılarımızı Kızılay’a kan bağışına davet ediyorum.’

BBP GENEL BAŞKANI DESTEİCİ'DEN KINIK’A İSTİFA ÇAĞRISI

Depremin ardından çadır satma olayıyla gündeme gelen Kızılay’da kan stoklarının azalması ve son günlerde gündeme gelen kan stoklarının azalması nedeniyle kalp ameliyatlarının ertelendiğine dair haberler Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı Mustafa Destici’den de tepki aldı. Kızılay Başkanı Kerem Kınık’a peş peşe yapılan istifa çağrılarına bir yenisi daha eklendi ve Cumhur İttifakı ortağı Büyük Birlike Partisi Genel Başkanı Mustafa Destici de Kınık’ı istifaya davet etti. Sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda Kızılay Başkanı Kınık’a seslenen Destici, ‘Kızılay Başkanı, kan bağışı başta olmak üzere tüm bağışların önünde bir bariyer vazifesi gördüğünü, kurumsal yapıya zarar verdiğini, on binlerce çalışanın emeğine yazık ettiğini idrak ederek sorumluluğunun gereğini yerine getirmeli ve görevi ehline bırakmalıdır.’ notunu düştü.