Cumhurbaşkanı açıkladı: Türksat 5B uydusu hizmete başladı! Fiber internet açıklaması…

TAKİP ET

Bugünden itibaren Türksat 5B uydusu hizmetine start verdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Bakan Karaismailoğlu gibi isimlerle Ankara'da açılış töreni gerçekleştirildi. İşte Türksat 5B ile ilgili tüm detaylar…

Reklam
Reklam

Türkiye, Türksat 5B uydusunu geçtiğimiz yıl uzaya fırlatmıştı. Bugünden itibaren kullanılmaya başlandı. Türksat Genel Müdürlüğü’nün Ankara Gölbaşı yerleşkesindeki etkinliğe Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu katıldı. Gündeme dair değerlendirmeler yapıldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan Türksat 5B’nin kullanım amaçlarını ve bazı bilgilerini aktardı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Türksat 5B açıklamaları

“Türksat 5B, geniş bant uydu haberleşme kapasitemizi ve televizyon yayıncılığımızı Avrupa’dan Asya’ya, Afrika’dan Ortadoğu’ya geniş bir alana yayarak güvenli ve kesintisiz bir hale getirecek. Dağlık ve kırsal kesimlerde iletişimin kesintisiz sürmesi temennisiyle bu uydumuz acil durum ve afet ekiplerimize destek sağlayacak.

Biliyorsunuz, salgın sürecinde bazı yerlerde evlatlarımız yetersiz internet altyapısı nedeniyle uzaktan eğitim programlarında problemler yaşadı. Uydumuzun devreye girmesi bu sorunları da ortadan kaldıracak. 30 yıl boyunca hizmet verecek Türksat 5B uydusu, ülkemizin bölge ve frekans haklarının korunmasını temin edecektir. Siyasi etki alanı genişleyen Türkiye’nin askeri misyonlarının güvenli haberleşme ihtiyacı da artmaktadır. Uydumuz bunların karşılanması açısından kritik öneme sahiptir” sözlerine yer verdi.



Fiber internet için açıklamalarında Cumhurbaşkanı Erdoğan:

“Çözmemiz gereken diğer bir konu fiber internet altyapısını hızla yaygınlaştırmamızdır, bu konuda yavaş olduğumuzun farkındayız. Türk Telekom’daki sorunun çözümüyle bu alanda çalışan diğer firmaları da teşvik ederek hızlı bir biçimde fiber internet altyapısını geliştireceğiz. Gerekirse nüfus yoğunluğu düşük ve kırsal yerlere de fiber altyapı götürerek ortak bir yapının kurulmasını destekleyeceğiz” ifadelerine yer verdi.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Karaismailoğulları ise açıklamasında teknik konulara değindi:

“Mevcuttaki uydu hizmetinden 15 kat daha hızlı bir hizmet alacağız. Karasal anlamda ulaşamadığımız yerlere Türksat 5B ile ulaşacağız. Uzay çalışmaları gelişen ülkelerin en önemli hizmetlerinden birisi. Uydu hizmetinde haberleşme çok daha fazla hayatımıza girmiş olacak” dedi.