Cumhurbaşkanı Erdoğan 20 bin öğretmen atama töreninde kuraları çekti

TAKİP ET

Öğretmen atama töreni bugün Beştepe'de yapılıyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'da töreninde konuşma yaptı.

Reklam
Reklam

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan bugün Beştepe’de 20 bin öğretmen atama törenine katıldı. Törende kura çekimini de yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan kuralar öncesinde konuşma yaptı. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarından satırbaşları haberimizin devamında…

Öğretmen sayısı 1 milyon 10 bine ulaştı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan 20000 öğretmen ataması töreninde açıklamalarda bulundu. Bugün yapılan atamalarla birlikte öğretmen sayısının 1 milyon 10 bine yükseldiğini belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, AK Parti hükümeti döneminde atanan öğretmen sayısının 750000 olduğunu bildirdi.

Boykot çağrıları art niyetli

Hükümetin öğretmenlerin haklarını güçlendirme konusunda önemli adımlar attığını belirten Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, uzman ve başöğretmenlik şartları taşıyanların yüzde 95'ini oluşturan kısmının başvuru yaptığını gördüklerini ifade etti. Yüksek lisans ve doktora yapmış olan 90 bine yakın öğretmenin sınavdan muaf olduğunu da dile getiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, eğitim sisteminin faydasına olan böyle bir meseleyi istismar edenlere görmekten hicap duyduğunu ifade etti. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamasının devamında şu ifadeleri kullandı; “Boykot çağrısı öğretmenlerimizi siyasi malzeme olarak kullanmayı amaçlayan art niyetli girişimdir. Bırakın boykotu...Siz eğitim öğretim mimarı mısınız yoksa sokaklarda çapulcu olarak dolaşanlardan mısınız?   Bize yavruları ile yavrularımızla haşır neşir olacak öğretmenler lazım. Caddelerde sokaklarda dolaşanlar değil. Eğitim gibi doğrudan evlatlarımızın geleceğini ilgilendiren konuyu gündelik siyasete meze yapmak doğu yaklaşım değil. Öğretmenlerimizi kışkırtmak doğru bir yaklaşım değildir. Öğretmenlerimizin fitne teşebbüslerine prim vermeyeceğini biliyorum.”