Cumhurbaşkanı Erdoğan açıklayacak! O müjdenin 3 detayı ortaya çıktı

TAKİP ET

Konut fiyatlarında yaşanan fahiş artışlar son dönemlerde Türkiye'nin en büyük sorunlarından biri haline geldi. Geçtiğimiz aylarda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan bu konuda bir açıklama yaparak Ağustos ayında bir müjde için hazırlandıklarını söylemişti. Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum da dün yaptığı açıklamada Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ilerleyen günlerde müjdeyi vereceğini dile getirmişti. Gazeteci Ahmet Hakan o müjde ile ilgili 3 detayı anlattı.

Reklam
Reklam

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Ağustos ayında açıklaması beklenen ucuz konut projesi ile ilgili detaylar yavaş yavaş ortaya çıkıyor. 81 ilde yapılacak olan 150 binden fazla ucuz konut %10 peşinat ve 15 yıl vade imkanı ile Dar gelirli vatandaşlara sunulacak. Hürriyet Gazetesi yazarı Ahmet Hakan da yeni sosyal Konut Projesi ile ilgili bakan kurum ile bir görüşme gerçekleştirdi. Ahmet Hakan, ucuz konut projesinin 3 detayını bugünkü köşe yazısında anlattı.

UCUZ KONUT PROJESİNDE 3 DETAY ORTAYA ÇIKTI

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Ağustos ayında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın açıklayacağı ucuz konut projesi müjdesi ile ilgili detayları Ahmet Hakan'a anlattı. Fazla detaya girmeden Konut Projesi ile ilgili bilgileri veren bakan kurum, şehirlerin çevresinde herkese kendi evini yapma imkanı sağlayacak olan arsa satış projesinin daha somut hale geleceğini ve başlatılacağını belirtti. Ayrıca ikinci olarak TOKİ'nin her yıl konut sayısını rekor düzeyde artıracağını belirten bakan Kurum, gençlerin ve yeni evlenenlerin de ev sahibi olmasına imkan sağlanacağını bildirdi. Bakan Kurum son olarak ise bazı şehirlerde Sanayi ve üretim ile ilgili testsiz taleplerini karşılayacak önemli adımlar atılacağını söyledi.

AĞUSTOS AYININ ORTASINDA AÇIKLANACAK

Ahmet Hakan, ucuz konut projesinin detaylarını görüştüğü çevre ve şehircilik bakanı Murat kuruma Müjde'nin ne zaman açıklanacağını da sordu. Bakan Kurum, bu soruya ise ağustos ayının ortasına yetişmesi için yoğun bir şekilde çalıştıklarını söyleyerek cevap verdi.