Cumhurbaşkanı Erdoğan açıklıyor: Bayram tatili, asgari ücret, emeklinin bayram ikramiyesi

TAKİP ET

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Kabine Toplantısı sonrasında açıklama yapıyor. Toplantının en önemli gündem maddeleri bayram tatili, asgari ücrete ara zam, emeklinin bayram ikramiyesi gibi konular vardı. Peki asgari ücrete zam gelecek mi? Bayram tatili 9 gün olacak mı?

Reklam
Reklam

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında düzenlenen Cumhurbaşkanlığı kabine toplantısı Az önce sona erdi. kabine toplantısında Masadaki konular arasında Bayram tatilinin 9 güne çıkarılması, asgari ücrete arazam, emeklinin bayram ikramiyesi gibi konular vardı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan toplantının ardından kameralar karşısına geçti. Suriye'ye yönelik yeni harekatların başlayacağını duyuran Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye'yi kuşatma girişimlerini akamete uğrattkılarını belirterek Uğraşmaya da devam edeceklerini söyledi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan açıklamasında Nato zirvesi ile ilgili de değerlendirmelerde bulundu. NATO zirvesine geniş bir heyetle katılmaya hazırlanan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Terörü destekleyen ülkelerin veya kaldıklarını bu zirvede yüzüne söyleyeceğiz.” ifadelerini kullandı.
 

Suriye'ye yeni operasyonlar başlayacak

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Suriye sınırında oluşturulan güvenlik koridorunun eksiklerinin tamamlanması için Hazırlık öğrenme ettiğini belirtirken hazırlıkların sona ermesinin hemen ardından Suriye'ye yeni harekatların başlayacağını duyurdu. Ege ve Akdeniz'de Türkiye'nin tüm haklarını korumaya yönelik gerekli adımların atılacağını belirten Erdoğan, Suriye’ye yeni operasyon sinyali verdi.
 

Adana'da yüksek kaliteli petrol bulundu

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Türkiye'nin kriz sürecinde elindeki sınırlı kaynakları en verimli şekilde kullanmaya çalıştığını belirterek yenilenebilir enerji için yatırımların devam ettiğini söyledi. Yeni kaynaklar bulmak için Türkiye'nin sahip olduğu 4 sondaj ve 2 Sismik araştırma gemisinin hem Karadeniz’de hem de Akdeniz'de çalışmalarına devam ettiğini belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, Adana'da 2 yüksek kaliteli Petrol bulunduğunu belirtirken razerv değerinin yaklaşık 1 milyar dolar olduğunu hesaplandığını söyledi. Adana'da 8 sondaj kuyusu daha açıldığını belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan 10 kuyuda çalışmaların devam ettiğini söyledi.

Asgari ücrete ara zam gelecek mi?

Asgari ücrete ara zam gelecek mi sorusuna da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan kabine toplantısı sonrasında cevap verdi. Asgari ücretli milyonlarca çalışan için Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nın Çalışmalarının devam ettiğini belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, Temmuz ayında çalışmaların sona ereceğini ve asgari ücret zammı artışını açıklayacaklarını söyledi. Yani Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın açıklamasına göre Temmuz ayında asgari ücrete zam kesinleşti. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin bu hafta içi asgari ücret tespit komisyonu ile bir araya gelecek ve zam konusu bu hafta sonuna kadar kesinleşecek.
 

Memur maaşları 8 Temmuz'da ödenecek

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan memur maaşları içinde Müjdeli haberi verdi. 3 Temmuz'da açıklanacak olan enflasyon verileri sonrasında zamlı olarak hesaplanacak olan Memur maaşları kurban bayramı öncesinde yani 8 Temmuz tarihinde hesaplara yatacak.
 

Gençler için spor okulları açılacak

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan kabine toplantısında gençlere ve çocuklara da Müjdeli haberi verdi. Yaz aylarını gençlerin verimli değerlendirebilmesi için Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından Yaz spor okulları açıldığını belirtti. 5-25 yaş arasında bütün gençler ve çocuklar ücretsiz bir şekilde spor okullarından faydalanabilecek.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın gençlere diğer bir müjdesi ise 81 ilde yaz tatili boyunca yurtlarda ücretsiz konaklama imkanı oldu. 18-25 yaş arası gençler Türkiye'yi gezmek istemeleri durumunda gittikleri illerde Kredi Yurtlar Kurumu yurtlarında ücretsiz olarak konaklayabilecek.
 

Yaşlı ve engelli maaşları bayram öncesi ödenecek


Yaşlılık aylığı ve Engelli maaşı alan vatandaşlar için de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Müjdeli haberi verdi. Bayram öncesinde ödeme bekleyen Engelli ve Yaşlı vatandaşların ödemelerinin Temmuz ayının ilk haftasında yapılacağı belirtildi.
 

Kurban Bayramı tatili 9 gün oldu

Merakla beklenen Kurban Bayramı tatili açıklamasını da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan yaptı. Cumhurbaşkanı Erdoğan açıklamasında Kurban Bayramı tatilinin dokuz güne çıkarıldığını buyurdu. Kurban Bayramı tatil mi takip eden Günler 15 Temmuz'da birleştirilerek idari izin olarak sayılacak.