Cumhurbaşkanı Erdoğan canlı yayında açıkladı! Memur & emeklinin Temmuz maaş farkı ne kadar olacak? İşte o rakamlar

TAKİP ET

Senede iki kez zam alan kesimin içinde kamu çalışanları ve emekliler yer almaktadır. Bu zamlar temmuz ve ocak aylarında yapılmaktadır. Oranları belirleyen kıstas ise enflasyon verileri oluyor. Bu şekilde maaş oranları netlik kazanır. Bağ-kur, SSK emekli maaşları ve memur zamları da haziran ayındaki enflasyon oranlarının durumuna göre belirlenecektir.

Reklam
Reklam

Cumhurbaşkanı Erdoğan canlı yayında açıkladı! Memur & emeklinin Temmuz maaş farkı ne kadar olacak? İşte o rakamlar... Ocak ayında bu oran güncel verilere göre yüzde 7.5 olarak doğrulanmıştı. Bu şekilde kamu çalışanları 30.5 oranında zam alırken emekliler 23.65 oranında zam aldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın asgari emekli maaşın 2500 TL olduğunu açıkladı. Temmuz ayı düzenlenmeleri kapsamında da bazı iyileştirmelerin olacağı tahmin edilmektedir. Burada oranları belirleyecek olan veriler gelmeye devam ediyor.

Emekliler koşun! Başvuru yapana 5250 TL karşılıksız nakit para veriliyor, SGK SSK, BAĞ-KUR herkes alıyor!


Son dakika haberi: TBMM gece yarısı açıkladığı karar ile emekliye 4.300 TL ödeme netleşti!


Emekliye son dakika haberi geldi! Mayıs ayı bağlamında 6.250 TL ödemelerin hesaplara yatacağı açıklandı!


SGK bugün açıkladı! Emekli olamayan bireyler en az 2 bin 600 TL maaş alabilecek! Hızır gibi yetişti!


SSK Bağkur ve Memur Emeklilerine Zam Müjdesi! Maaşlar En Az 800 TL Artıyor İşte O Tarih




 

Memur ve Emeklinin Temmuz Maaşları Tahminleri


Beklentiler doğrultusunda on beş kadar memur grubunun yeni maaş tablosu netleşmiş durumdadır. Üç aylık enflasyon verileri kapsamında oran 22.81 olarak gerçekleşmiş durumda. Ayrıca Merkez Bankası’nın anketine göre altı aylık enflasyon hesabıyla emeklilerin oranları ise 34,62 olacağı ortaya çıktı. Buna göre memur ve memur emeklileri için zam olanları yüzde 22.31 olarak belirlendi. Ayrıca bu rakama nisan, mayıs ve haziran aylarının enflasyon oranları eklenecektir. Böylece memur emeklisinin maaşlarına yüksek bir zam yapılacağı açıklandı. Peki, en düşük memur maaşı ne kadar olacak? İşte detaylar!


 

En Düşük Memur ve Emeklinin Temmuz Maaşları Ne Kadar Olacak


Yapılan hesaplamaların sonucunda en düşük kamu çalışanı maaşının 6429 TL’den 8622 TL’ye yükselmesi olasıdır. En düşük emekli maaşının ise hesaplamalara göre memurlarda 4289 TL’den 5753 TL’ye çıkması beklenmektedir. Esnaf emeklileri için oran ise 2948 TL’den 3969 TL’ye yükselecektir. Ayrıca 2000 senesinden önce emekli olmuş olan SSK’lılar 3292 TL’den 4432 TL’ye çıkacaktır.


Memurların ve emeklilerin maaşları oranlara göre yeni düzenlemelere göre bu şekilde değişecektir. Ayrıca 2000 senesinden sonra emekli olanlar için de en düşük maaşın 2500 TL olması kararlaştırılmıştı. Beklenen enflasyonun gerçekleşmesi durumunda tablonun bu şekilde olması beklenmektedir. Ocak ayında olduğu gibi temmuz ayı için de bir refah payı artışı olması gündemdedir.