Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan açıklama geldi. Dövize çevrilebilen mevduat sistemi nedir?

TAKİP ET

Son günlerde dolar ve birçok kurun yükselişi üzerine Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan açıklama geldi. TL mevduatıyla ilgili açıklama yapan Erdoğan yeni sistemi açıklandı. Yapılan açıklama sonrası doların düşmesi ise herkesi şaşırttı. İşte mevduat kazancı hakkında detaylar haberimizde yer almaktadır

Reklam
Reklam

2021 yılının son kabine toplantısı sonrası Cumhurbaşkanı açıklama yaptı. Ekonomide yaşanan dalgalanmalara değinen Erdoğan, TL mevduat kuruna değindi. Türk lirasından dövize geçirmesine ihtiyaç kalmayacağını duyuran Erdoğan, Türk lirası mevduat geliri kur altında kalırsa aradaki fark ödenecek demesi ise herkesi meraklandırdı. 

Dövize çevrilebilen mevduat sistemi nedir? 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, ''İnsanlarımız, bankadaki Türk Lirası varlığının mevduat kazancı kur artışından yüksekse bu getiriyi elde edecek ama kur getirisi mevduat kazancının üstünde kalırsa aradaki fark doğrudan vatandaşımıza ödenecek. Üstelik bu kazanç stopaj vergisinden de muaf tutulacak. Ayrıca TL varlıklarının yeni bir döviz talebi oluşturmayacak şekilde değerlendirilmesini temin edecek araçları devreye alacağız. Dolayısıyla bundan sonra hiçbir vatandaşımızın 'Kur daha yüksek olacak' diye mevduatını Türk Lirası'ndan dövize geçirmesine ihtiyaç kalmayacak.'' dedi. 

TL mevduat nedr Dövize çevrilebilen mevduat nedir DÇM nedir