Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan dünyaya pirinç krizi uyarısı

TAKİP ET

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan bugün G20 zirvesinde Gıda ve enerji güvenliği oturumunda önemli açıklamalarda bulundu. Erdoğan, 2023 yılında daha büyük bir gıda krizinin yaşanabileceğini belirtirken ayçiçek yağı, Buğday ve Mısırda olduğu gibi pirinçte de krizin kapıya dayandığını söyledi.

Reklam
Reklam

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bugün G20 Liderler Zirvesi'nin Gıda Ve Enerji güvenliği oturumunda açıklamalarda bulundu. Cumhurbaşkanı Erdoğan açıklamasında Gelecek yıl dünyayı daha büyük bir gıda krizinin beklediğini belirtirken "Dünya, buğday, ayçiçeği yağı ve mısırda olduğu gibi pirinçte de kriz yaşanması tehlikesi altında" ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan tüm dünyayı uyardı

Endonezya'nın Bali adasında gerçekleşen G20 Liderler Zirvesi'ne katılan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Gıda ve enerji güvenliği oturumunda önemli açıklamalarda bulundu. Endonezya devlet başkanına misafirperverliği için teşekkür ederek konuşmasına başlayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, geçen yıl tüm Meydan okumalara rağmen küresel ekonominin yüzde altı büyümesine dikkat çekti. Tedarik zincirinde yaşanan bozulma, artan talep, emtia fiyatlarındaki Yükseliş ve hammadde sıkıntısı nedeniyle yüksek enflasyon ile karşı karşıya kalındığını belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, Tüm dünyaya pirinç krizi ile ilgili uyarılarda bulundu.

Devam eden gıda krizi ile ilgili açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Mevcutta, dünya, buğday, ayçiçeği yağı ve mısırda olduğu gibi pirinçte de kriz yaşanması ihtimaliyle karşı karşıyadır. Keza, dünya gübre piyasası da süratle istikrara kavuşturulmalıdır. Aksi takdirde, önümüzdeki yıl daha büyük bir gıda krizi yaşayacağız." dedi.