Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan fahiş fiyat açıklaması

TAKİP ET

Son dönemde gıda ürünleri başta olmak üzere tüm ürünlerdeki fahiş fiyat artışları ile ilgili açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, biraz daha sabır istedi ve net mesajlar verdi. 'Milli mücadeleye destek bekliyoruz' ifadelerini kullanan Erdoğan, dengesiz fiyatların durulmaya başladığını ve günlük kazanç peşinde koşanları takip ettiklerini söyledi.

Reklam
Reklam

Son dönemde gıda ürünleri başta olmak üzere tüm ürünlerdeki fahiş fiyat artışları ile ilgili açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, biraz daha sabır istedi ve net mesajlar verdi. ‘Milli mücadeleye destek bekliyoruz’ ifadelerini kullanan Erdoğan, dengesiz fiyatların durulmaya başladığını ve günlük kazanç peşinde koşanları takip ettiklerini söyledi. Son dönemdeki fiyat artışlarının bir kısmının piyasalardaki tedirginlikten bir kısmının ise fırsatçılıktan kaynaklandığını söyleyen Erdoğan, ‘Milletimden biraz daha sabır ve Milli mücadeleye destek bekliyoruz’ dedi. Fahiş fiyat artışlarıyla mücadelede net mesajlar veren Erdoğan, ‘Kararlıyız’ dedi. İşte Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıklamalarından öne çıkanlar…

Fahiş Fiyat Artışları

İstanbul’daki 41 Ayda 41 Eser Toplu Açılış Töreni’ne katılan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, törende gündeme dair önemli açıklamalarda bulundu. Son dönemde vatandaşın en çok dert yandığı konulardan biri olan fahiş fiyat artışlarıyla ilgili de konuşan Erdoğan, fiyat artışlarının bir kısmının piyasadaki tedirginlikten bir kısmının ise fırsatçılıktan kaynaklandığını söyledi. Fahiş fiyat artışlarıyla ilgili biraz daha sabır istediğini söyleyen Cumhurbaşkanı, ‘Milletimden biraz daha sabır ve Milli mücadeleye destek bekliyoruz. Bu gözü doymazların yol açtığı sıkıntının faturasını da fırsatçının eline tutuşturmakta kararlıyız’ dedi.

Gıda Kriziyle İlgili Açıklama

Tüm dünyanın koronavirüs salgınıyla verdiği mücadeleye değinen ve Rusya-Ukrayna arasındaki savaşla dünya genelindeki sıkıntıların devam ettiğine vurgu yapan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, dünyanın enerji ve gıda kriziyle tırmanan bir dönemden geçtiğini söyledi. Türkiye’nin ise bu sıkıntılı dönemin her aşamasında kendi vatandaşlarını en iyi şekilde koruduğunu belirtti. Ülkemizin yeni küresel yönetim ve ekonomi sisteminin lider ülke hedefine adım adım ilerlemeyi sürdürdüğünü aktaran Erdoğan, ‘Ödediğimiz bedeller de var. Ukrayna-Rusya savaşı küresel emtia fiyatlarındaki yükseliş sebebiyle enflasyonda dalgalanmaya yol açarken stratejik konumumuz güçlendi. Küresel üretim ve tedarik sisteminde yaşanan sıkıntılar ekonomi programının doğruluğunu teyit etti. Biraz sonra Dolmabahçe’de BM Genel Sekreteri’nin de katılımıyla Rusya-Ukrayna temsilcilerinin katılımıyla tarım koridoruyla alakalı sıkıntıları aşarak imzalara atılacak. Bu imzalarla dünyaya müjdeyi vereceğiz.’ dedi.