Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan idam çıkışı! Fatih Sultan Mehmet'in sözünü hatırlattı

TAKİP ET

Muğla'nın Marmaris ilçesinde çıkan orman yangını günlerdir tüm Türkiye'nin gündeminde yer almaya devam ederken Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Marmaris'ten canlı yaptığı açıklamalarda dikkat çeken bir çıkışta bulundu. Yangınla ilgili son gelişmeleri paylaşan Erdoğan'ın idam çıkışı ise çok konuşuldu. Fatih Sultan Mehmet'in sözünü hatırlatarak dikkat çeken idam çıkışında bulunan Erdoğan'ın bu açıklaması gündem oldu.

Reklam
Reklam

Muğla’nın Marmaris ilçesinde çıkan orman yangını günlerdir tüm Türkiye’nin gündeminde yer almaya devam ederken Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Marmaris’ten canlı yaptığı açıklamalarda dikkat çeken bir çıkışta bulundu. Yangınla ilgili son gelişmeleri paylaşan Erdoğan’ın idam çıkışı ise çok konuşuldu. Fatih Sultan Mehmet’in sözünü hatırlatarak dikkat çeken idam çıkışında bulunan Erdoğan’ın bu açıklaması gündem oldu. Marmaris’teki yangının başlamasına sebep olan şahsa verilecek olan cezanın sorulması üzerine idam tartışmalarına değinen Erdoğan, caydırıcı bir ceza olması gerektiğini söyledi. Fatih Sultan Mehmet’in  ‘Ormanlarımdan bir ağaç kesenin boynunu vururum’ sözünü hatırlatan Erdoğan, ‘Bu iş o kadar önemli’ dedi. İşte Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıklamalarından öne çıkanlar…

Yangın Büyük Oranda Kontrol Altına Alındı

Marmaris’te yangın merkezinde kurulan Afet Koordinasyon Merkezi’nde incelemelerde bulunan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, canlı yayında açıklamalarda bulundu ve yangının büyük oranda kontrol altına alındığını duyurdu. Açıklamalarının ardından basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Erdoğan, Marmaris’teki roman yangınını başlatan şahsa verilecek cezayla ilgili yöneltilen soruya ise sert bir yanıt verdi. Bu konuda caydırıcı bir ceza olması gerektiğini söyleyen Erdoğan, ‘Ucu nereye dayanıyor, idama mı? İdam olmalı. Sultan Fatih ne diyor? Ormanlarımdan bir ağaç kesenin boynunu vururum diyor. Bu iş o kadar önemli.’ dedi.

‘Bunun Üzerinde Etraflıca Durmalıyız’

Açıklamalarına devam eden Erdoğan, ‘Canım bütün ormanları yakıyoruz. Bütün haşerat, hayvanlar bu ormanlarda yanıyor. Adam affedersin içmiş şaribülleyli vennehar bilmem neye kızdım, onun için burayı yaktım. Ne demek, böyle saçmalık olur mu? Bu tartışılmalı, bunun üzerinde etraflıca durmalıyız.’ ifadelerine yer verdi.