Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan ihtiyaç sahibi vatandaşlara müjde! 1150 TL doğalgaz fatura desteği verilecek

TAKİP ET

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan ihtiyaç sahibi vatandaşlara müjdeli haber geldi. Buna göre başvuru şartlarını sağlayan ihtiyaç sahibi ailelere 1150 TL doğalgaz fatura desteği verilecek. İşte konunun ayrıntıları...

Reklam
Reklam

Cumhurbaşkanı Erdoğan Kabine Toplantısı sonrasında ihtiyaç sahiplerini ilgilendiren bazı açıklamalarda bulundu. Artan enflasyon sebebiyle doğalgaz faturalarını ödemekte zorlanan ihtiyaç sahiplerine müjdeli haber geldi. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıklamalarına göre yaklaşık 4 milyon haneye 450 TL ile 1150 TL arasında doğalgaz fatura desteği sağlanacak. Bu haberi alan vatandaşlar ise doğalgaz fatura desteğine başvuru yapmanın nasıl yapıldığını öğrenmeye çalışıyor. 
Doğalgaz Fatura Desteği Başvurusu Nasıl Yapılır?
Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıkladığı doğalgaz fatura desteği başvuruları an itibariyle devam ediyor. İnsanlar ise doğalgaz fatura desteğine nasıl başvuru yapıldığını öğrenmeye çalışıyor. 
İhtiyaç sahiplerine 450 TL ila 1150 TL arasında verilecek olan doğalgaz fatura desteği başvuruları an itibariyle E-Devlet sistemi üzerinden alınmaya devam ediyor. Başvuru yapmak isteyen ailelerin ilk olarak Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın resmi internet sitesinde bulunan ‘’Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı’’ bölümünden malumat alması gerekiyor. Başvuru için gerekli şartları sağlayan vatandaşların PTT hesaplarına ekonomik durumlarına göre 450 TL - 1150 TL doğalgaz fatura desteği yatırılacak. 
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada yaklaşık 4 milyon eve toplamda 3 milyar TL’lik kaynak ayrıldığını açıklamıştı. 
Doğalgaz fatura desteği başvuru formu için tıklayınız

Cumhurbaşkanı Erdoğan doğalgaz doğalgaz fatura desteği Kabine Toplantısı Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı E-Devlet ekonomi