Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan İmamoğlu'na nasihat! Tatil üzerinden yüklendi

TAKİP ET

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul'da yaşanan sel felaketinde tatilde olan İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'na bu konu üzerinden yüklendi ve nasihatlerde bulundu. İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun İstanbul'daki sel felaketinde il dışında olması çok konuşulmuş ve bu konu uzun bir süre gündemden düşmemişti. Konuyla ilgili Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan İmamoğlu'na bir nasihat geldi.

Reklam
Reklam

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul’da yaşanan sel felaketinde tatilde olan İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’na bu konu üzerinden yüklendi ve nasihatlerde bulundu. İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun İstanbul’daki sel felaketinde il dışında olması çok konuşulmuş ve bu konu uzun bir süre gündemden düşmemişti. Konuyla ilgili Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan İmamoğlu’na bir nasihat geldi. İran’daki 3’lü zirvenin dönüş yolunda uçakta gündeme dair önemli açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İBB Başkanı İmamoğlu’nun sel felaketi sırasında şehir dışında olması hakkında da konuştu. Kendisinin de belediye başkanlığı yaptığını hatırlatan Erdoğan, ‘Nerede olursan ol bir felaket olduğu zaman atlayıp geleceksin.’ dedi.

‘Sen Oranın Sorumlususun’

Geride bıraktığımız haftalarda İstanbul’da yoğun yağış etkili olmuş ve kuvvetli yağışla beraber sel ve su baskınları yaşanmıştı. İstanbul’da sel ve su baskınlarıyla mücadele edilirken İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun sahada olmaması ve il dışında tatilde olması tartışmalara yol açmıştı. Konu uzun bir süre gündemde kalırken İran dönüşünde uçakta gündeme dair açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan da konuyla ilgili bir açıklama geldi. Sel felaketi sırasında İstanbul’da olmayan İmamoğlu ile ilgili konuşan Erdoğan, ‘Bakıyorsun İstanbul’da bir sıkıntı oluyor, adam Fethiye’de, şurada, burada. Öbürü bir başka yerde. Ya nerede olursan ol ama böyle bir felaket olduğu zaman sen oranın sorumlususun, atlayacaksın geleceksin. Ben de yaptım bu belediye başkanlığını. En ufak bir şey olduğunda nerede olursam olayım hemen atlar, İstanbul’a döner gelirdim. Şu an bile öyle.’ dedi.

Kılıçdaroğlu Açıklaması

Açıklamalarında muhalefeti eleştiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun KYK konusu ile ilgili söylediklerine değinen Erdoğan, ‘Ondan sonra da ben söyledim yaptı noktasına geldi.’ ifadelerini kullandı.

‘Durmuyoruz Çalışıyoruz’

Cumartesi günü Kayseri’de olacağını söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, ‘Toplu açılışlar yapacağım. Kayseri’de caddeler, meydanlar zaten gereken cevabı gerekenlere verecektir. Aynı gün yine Kayseri’de büyün bir fabrikada işçilerle toplantım olacak. Durmuyoruz. Çalışıyoruz.’ dedi.