Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Milyonlarca Asgari Ücretliye Yeni Müjde! Maaşlar Bir Kez Daha Değişecek

TAKİP ET

Yılbaşı itibariyle asgari ücretin net 4.254 TL'ye yükseltilmesinin ardından gözler 2022 Temmuz ayına çevrildi.

Reklam
Reklam

Asgari ücrete ikinci bir zam beklentisi oluştu. Cumhurbaşkanı Erdoğan bugün yaptığı açıklama ile Temmuz ayında şartları iyileştireceklerini duyurdu. Enflasyon, pandemi koşulları ve devam eden ekonomik olumsuzluklar nedeniyle asgari ücrete yılın ikinci zammı yapılacak mı? Asgari ücret, emekli ve memur maaşları bir kez daha değişecek mi? Milyonlarca kişinin maaşı değişecek! Detaylar haberimizde sizlerle...

Geçtiğimiz yıllarda başlayan Koronavirüs pandemisinin etkileri halen daha hissedilmeye devam ederken, Rusya-Ukrayna savaşı ve ülkemizdeki döviz kurlarındaki hızlı yükselişle beraber fırlayan enflasyon nedeniyle vatandaşlar ekonomik açıdan büyük zorluklar yaşamaya başladı. Devlet, vatandaşı enflasyona ezdirmemek adına 2022 yılbaşı itibariyle asgari ücrete rekor oranda zam yapmıştı. Şimdi gözler Temmuz ayına yaklaşmamızla birlikte yılın ikinci büyük zammına çevrildi. Enflasyona karşı asgari ücrete 2. kez zam yapılacak mı? Temmuz ayında asgari ücret artacak mı? Bu soruların yanıtı merakla araştırılıyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan asgari ücrete yılın ikinci zammıyla ilgili flaş açıklamalar geliyor! Son durumu ve tüm detayları haberimizin devamında sizler için hazırladık.

Temmuz Ayında Asgari Ücrete Zam Müjdesi!

Bugün (9 Mayıs Pazartesi) kameralar karşısına geçen Cumhurbaşkanı Erdoğan, Temmuz ayı asgari ücret zammı iddialarını alevlendirecek yeni açıklamalarda bulundu! Son dönemde enflasyonda yaşanan flaş artışlar yapılan zamları da adeta hükümsüz hale getiriyor. Piyasada fiyatlanmalarının ışık hızında gerçekleşmesi ve devam eden zam furyası nedeniyle asgari ücrete yapılan zam da erimiş durumda. Hal böyle olunca masrafları ve giderleri hızla büyüyen vatandaşlar 2022 yılının ikinci döneminde de asgari ücrete zam beklentisi taşıyor.

Yılbaşında asgari ücretliyi enflasyona ezdirmeyip korumak isteyen Devlet rekor oranda zam müjdesi vermişti. Şimdi gözler 2022 Temmuz ayında asgari ücrete zam yapılıp yapılmayacağı sorusuna çevrildi.

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, asgari ücrete Temmuz ayında yeni bir zam yapılabileceği ile ilgili olumlu sinyaller veriyor. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan Temmuz ayı geldiğinde duruma bakılacağını ve zam yapılması gerektiği taktirde asgari ücrete ara zam uygulanacağını dile getirdi. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin ise yaptığı açıklamada Temmuz ayında asgari ücrete zam konusunun gündemlerinde olmadığını dile getirerek asgari ücrete ara zam beklentisine karşı olumsuz konuşsa da bugün Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamaları epey ses getirdi!

Cumhurbaşkanı Erdoğan "Temmuz ayında yapılacak enflasyon farkı artışları ve diğer düzenlemelerle dar gelirlilerin alım gücünü biraz daha iyileştireceğiz." açıklamasını yaptı.

2022 Temmuz Ayında Asgari Ücrete Ne Kadar Zam Yapılacak?

Hükümet kanadından asgari ücrete Temmuz ayı zammıyla ilgili çelişkili açıklamalar gelse de olası bir zam ihtimalinde yeni asgari ücretin 5.000 TL seviyesine yükseltilmesi bekleniyor. Asgari ücretli milyonlarca çalışan da Temmuz ayında zam beklentisini sürdürüyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın bugünkü açıklamaları sonrası şimdi gözler yeniden Temmuz ayına çevrilmiş durumda.