Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan milyonların beklediği Temmuz zammı mesajı

TAKİP ET

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, milyonlarca memur, emekli ve asgari ücretli tarafından beklenen Temmuz zammı ile ilgili son dakika açıklamaları yaptı. Erdoğan, çalışanların ve emeklilerin gelirlerinde yaşanan düşüşü telafi edecek çalışmalar yaptıklarını dile getirdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın bu açıklamaları asgari ücrete ek zam konusunda bir işaret olarak algılandı.

Reklam
Reklam

Cumhurbaşkanı Erdoğan, bugün katıldığı bir programda Temmuz zammı ve ekonomiye ilişkin önemli mesajlar verdi. Milyonlarca asgari ücretlinin merak ve heyecanla beklediği asgari ücrete Temmuz Zammı konusunda Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın bu açıklamaları bir sinyal olarak algılandı. Temmuz ayında enflasyon farkı ve Ocak ayında ise ücretlerdeki yeni düzenlemelerle çalışanların gelirlerindeki azalışı telafi edeceklerini söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, milletin her kesimini daha da rahatlatacaklarını dile getirdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan bugün katıldığı bir programda dün İstanbul’da kaydedilen skandal görüntülerle ilgili konuştu. HDP’li milletvekillerinin çağrısı ile düzenlenen izinsiz yürüyüşte terörist başı Abdullah Öcalan lehine slogan atılmasına ve bu sırada bir vekilin polise yumruk atmasına sert tepki gösteren Cumhurbaşkanı Erdoğan, bunun provakasyondan öte kalleşlik ve kanı bozukluk olduğunu söyledi. Cumhurbaşkanı Erdoğan açıklamasının devamında; “Ben inanıyorum ki milletvekilliği dokunulmazlığı hiç kimseye teröristi övme, güvenlik güçlerine hakaret etme hakkı tanımaz. Dünkü alçaklığın faillerine bunun bedelini yargı önünde muhakkak ödeteceğiz." dedi.
 

Temmuz zammı açıklaması geldi

Cumhurbaşkanı Erdoğan konuşmasında ekonomiye dair önemli mesajlar da verdi. Özellikle asgari ücretlilerle ilgili konuşan Erdoğan, gelirlerdeki azalışı telafi edecek çalışmalar yaptıklarını belirterek "Bu çerçevede temmuz ayında enflasyon farklarıyla ocak ayında ücretlerdeki yeni düzenlemelerle milletimizin her kesimini daha da rahatlatacağız" dedi.
 

Asgari ücrete Temmuz zammı var mı?

Asgari ücrete Temmuz’da zam gelecek mi? Asgari ücretli milyonlarca çalışan bu sorunun yanıtını merak ediyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın bugün yaptığı açıklama sonrasında asgari ücrete Temmuz zammı iddiaları daha da güçlendi. Erdoğan’ın açıklamasında enflasyon farkı detayı da dikkat çekti. Asgari ücretli çalışanlar ve ekonomi uzmanları bu açıklama sonrasında Temmuz ayında asgari ücrete memur ve memur emeklisine verildiği gibi enflasyon farkı verileceğini düşünüyor. Asgari ücrete Temmuz ayında enflasyon farkı verilmesi halinde maaşların 6000 TL’ye yakın olacağı tahmin ediliyor.