Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan öğretmenlere müjde ! Öğretmen Meslek Kanunu nedir?

TAKİP ET

Öğretmenlik Meslek Kanunu kapsamında çalışmalar devam ederken konu hakkında açıklama Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından geldi. Özellikle öğretmenlerin ve yakınlarının merakla beklediği öğretmenlik meslek kanunu hakkında detaylar haberimiz de yer almaktadır

Reklam
Reklam

Eğitimcilerin merakla beklediği Öğretmenlik Meslek Kanunu ile ilgili gelişmeler açıklandı. Cumhurbaşkanı Erdoğan konu hakkında teklifi TBMM'ye sunulduğunu belirtti. Öğretmenlik Meslek Kanunu nedir? işte detaylar...

Cumhurbaşkanı Erdoğan 20. Milli Eğitim Şurası’nda Öğretmenlik Meslek Kanunu ile ilgili değerlendirmelerde bulunarak tasarının kısa sürede Meclis'e geleceğini bildirdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Öğretmenlik Meslek Kanunu teklifimiz TBMM'ye sunuldu. Öğretmenlerimizin hak ettiği birçok yeniliği içeren bu düzenleme en kısa sürede yürürlüğe girecektir." dedi.

Öğretmenlik Meslek Kanunu nedir?

Öğretmenlikte 10 yılı doldurmuş öğretmenlerimize uzman öğretmenlik getiriyoruz.

Eğitimi başarıyla tamamlayan, sınavdan başarıyla geçen öğretmenlerimiz hem derece alacak hem maaşlarında bin lira artış olacak.

Yüksek lisans yapmış öğretmenlerimiz sınavdan muaf tutulacaktır.

10 yıllık uzman öğretmenler eğitimlerini tamamlayıp sınavda başarılı oldukları takdirde başöğretmen unvanıyla görev yapacaklardır. Bu öğretmenlerimize ilave derece verecek maaşlarında 2 bin lira artışa gideceğiz. Doktora yapmış öğretmenlerimiz bu sınavdan muaf tutulacaktır. Böylece öğretmenlerimize kariyer basamaklarında ilerleme imkanı sunarken lisansüstü eğitim için çok önemli teşvikler vereceğiz.

Birinci derecedeki öğretmenlerimizin ek göstergelerini daha önce söz erdiğimiz gibi 3600' çıkarıyoruz. Ayrıca Sözleşmeli öğretmen ile kadrolu öğretmen ayrımını da ortadan kaldırıyoruz.

öğretmen meslek kanunu nedir öğretmen meslek kanunu