Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Suriye operasyonuyla ilgili açıklama

TAKİP ET

Tahran'da gerçekleşen 3'lü zirvede çok önemli açıklamalara yer veren Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Suriye'ye yapılacak operasyonla ilgili de net konuştu. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ve İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi, Tahran'da bir araya geldi. 3'lü zirveyle ilgili Cumhurbaşkanı Erdoğan, Reisi ve Putin ayrı ayrı açıklamalara yer verdi.

Reklam
Reklam

Tahran’da gerçekleşen 3’lü zirvede çok önemli açıklamalara yer veren Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Suriye’ye yapılacak operasyonla ilgili de net konuştu. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ve İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi, Tahran’da bir araya geldi. 3’lü zirveyle ilgili Cumhurbaşkanı Erdoğan, Reisi ve Putin ayrı ayrı açıklamalara yer verdi. 3’lü zirvede çok önemli açıklamalara yer veren Cumhurbaşkanı Erdoğan, Suriye’ye yapılacak operasyonla ilgili de çok net ifadelere yer verdi. İşte 3’lü zirveyle ilgili tüm detaylar ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın yaptığı açıklamalardan öne çıkan başlıklar…

Tahran’da 3’lü Zirve

İran’ın başkenti Tahran'da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ve İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi bir araya geldi. Kritik 3’lü zirveyle ilgili Erdoğan, Putin ve Reisi ayrı ayrı açıklamalarda bulundu.

‘Terör Örgütleriyle Mücadelemiz Her Daim Sürecektir’

Bu formatta en son 2019 yılında Ankara’da görüşme gerçekleştirdiklerini söyleyen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ‘Önümüzdeki dönemde inşallah daha sık görüşme fırsatı bulacağız. Terör örgütleriyle mücadelemiz her daim sürecektir. PKK,YPG hepimizin ortak meselesidir. Bugüne kadar sergilediğimiz işbirliğini sürdürerek bu hedeflere birlikte ulaşacağımıza inanıyorum. DEAŞ, PKK, YPG ve diğer tüm terör örgütleriyle mücadele kesintisiz sürdürülmelidir. ‘ dedi.

‘Söküp Atmaya Kararlıyız’

Erdoğan açıklamasının devamında ise ‘Milli güvenliğimize kast eden şer odaklarını Suriye’den söküp atmaya kararlıyız. Suriye’de terörle mücadelede Astana garantörleri olarak Rusya Federasyonu ve İran’dan beklentimiz, bu mücadelede Türkiye’ye destek olmalarıdır. Suriye halkına yapılacak en büyük iyilik, ülkenin YPG/PKK’dan kurtulmasını sağlamaktır. Teröre karşı mücadelemiz terörü kim savunursa savunsun devam edecek.’ ifadelerine yer verdi.