Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Temel Karamollaoğluı'na Ayasofya tepkisi

TAKİP ET

Dün akşam canlı yayında gazetecilerin sorularını yanıtlayan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, gündeme dair önemli değerlendirmelerde bulundu. Erdoğan, Ayasofya Camii ile ilgili gündem olan yorumlarda bulunan Karamollaoğlu'na da cevap verdi.

Reklam
Reklam

Cumhurbaşkanı Özel canlı yayınında gazetecilerin sorularına yanıt veren Erdoğan, deprem bölgelerindeki çalışmalar, seçim süreci, muhalefetin açıklamaları ve ortaya atılan çeşitli iddialarla ilgili de konuştu. Erdoğan, Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu’na da sert sözlerle yüklendi. Karamollaoğlu’nun Ayasofya Camii ile ilgili sözlerine çok sinirlenen Erdoğan, ‘Karamollaoğlu yazılklar olsun sana’ dedi.

‘SANA YAZIKLAR OLSUN’

Dün akşam Çankaya Köşkü’nde gazetecileri ağırlayan ve sorulara yanıt veren Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Millet İttifakı ortaklarından Saadet Partisi’nin genel başkanı Temel Karamollaoğlu’nun geçtiğimiz günlerde yaptığı Ayasofya çıkışıyla ilgili de konuştu. Ayasofya Camii ile ilgili açıklamalarıyla gündem olan Karamollaoğlu’na sert sözlerle yüklenen Erdoğan, ‘’Karamollaoğlu yazıklar olsun sana. Ayasofya’nın bir bölümünü müze olarak kullanırız diyor. Fatih Sultan Mehmet’in bu noktada neresini müze olarak bıraktığını duydun? Hangi kitapta var bu? Söyle bana arkadaşını söyleyeyim sana kim olduğunu. Ey Temel efendi. İşte sen o kaba denilen adamlarla şu anda aynı saftasın.’ dedi.

‘BU OYUNA GELMEYECEĞİZ’

Ayasofya’nın ibadete açılması ile ilgili açıklamalarına devam eden Erdoğan, ‘Her fırsatta Diyanet İşleri Başkanlığımıza saldıran, okullardaki din eğitiminin kaldırılmasını isteyen CHP mi Ayasofya’yı açtı? Yoksa başörtüsüne bir metrekarelik bez parçası diyen bay bay Kemal, 2008’de başörtüsü yasağını kaldıran yasanın iptali için Anayasa Mahkemesi’ne başvurduğunu ne çabuk unuttu. Bay bay Kemal bunları unutmuş görünse de milletimin hafızası bunları asla unutmayacaktır. Bu oyuna gelmeyeceğiz. Benim milletim bunlara gereken dersi 14’ünde verecektir. Milletçe buna hazır olmalıyız.’ ifadelerini kullandı.

KARAMOLLAOĞLU NE DEMİŞTİ?

6’lı masanın ortaklarından Saadet Partisi’nin genel başkanı Temel Karamollaoğlu, Ayasofya Camii ile ilgili açıklamalarıyla gündeme gelmişti. Sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, ‘Ayasofya fethin sembolüyse Fatih’in sembolü de adalettir. İktidara geldiğimizde Ayasofya gerçek manada açılmış olacak. Kendi ruhuna kavuşacaktır.’ demişti. Ardından konuk olduğu canlı yayında Ayasofya Camii ile ilgili değerlendirmelerine devam eden Karamollaoğlu, ‘Ne Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nun ne de bir başkasının Ayasofya'yı cam’ olmaktan çıkarmak gibi bir niyeti yok. Ayasofya büyük bir bina. Cami olarak kullanılan kısımların ötesinde diğer bölümler turistlere de açılabilir. Gelirler, ziyaret ederler.’ ifadelerini kullanmıştı.