Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Temmuz'da asgari ücrete ara zam sinyali

TAKİP ET

Milyonların beklediği asgari ücret zammı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından bugün açıklandı. 2023 yılı için net asgari ücret 8506 TL oldu. Ayrıca Cumhurbaşkanı Erdoğan toplantıda asgari ücrete yeni bir ara zam sinyali verdi.

Reklam
Reklam

Asgari ücret zammı Bugün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklandı. 2023 yılında milyonlarca asgari ücretle çalışana ödenecek net ücret 8500 TL oldu. Toplantıda Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı temsilcileri ile işveren temsilcileri hazır bulunurken temsilcileri katılmadı. Cumhurbaşkanı Erdoğan asgari ücreti açıklarken Temmuz ayında ara zam sinyali de verdi.

Asgari ücrete ara zam sinyali

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan bugün yapılan basın toplantısı ile birlikte 2023 yılında ödenecek net asgari ücrete duyurdu. Milyonlarca çalışanın Yeni yılda alacağı asgari ücret 8500 TL oldu. Cumhurbaşkanı Erdoğan toplantıda aynı zamanda Temmuz ayında ara zam sinyali de verdi. Erdoğan'ın açıklaması şöyle oldu;

“Çalışanlarımızın gelir ve refah seviyesini arttırmış bir hükümet olarak bundan sonra da hiç kimsenin hakkının zayi olmasına müsaade etmeyiz. Şimdi sizlerle birlikte önümüzdeki yılın asgari ücret rakamını paylaşmak istiyorum. Net asgari ücret 2023 yılında 8 bin 500 lira olarak aramızda mutabık kaldık. Gerekirse, beklenmedik tablo oluşursa geçen sene olduğu gibi ara düzenleme yapmaktan kaçınmayız!”