Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Yunanistan vurgulu Lozan mesajı

TAKİP ET

Lozan Anlaşması'nın 99. yıldönümü dolayısıyla bir mesaj yayımlayan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Yunanistan vurgulu mesajı gündeme bomba gibi düştü. Erdoğan'ın ses getiren mesajında 'Türk azınlığı hakları yok sayılıyor' ifadeleri gündem oldu. Sosyal medyanın gündemine oturan Lozan mesajıyla ilgili binlerce yorum geldi. 

Reklam
Reklam

Lozan Anlaşması’nın 99. yıldönümü dolayısıyla bir mesaj yayımlayan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Yunanistan vurgulu mesajı gündeme bomba gibi düştü. Erdoğan’ın ses getiren mesajında ‘Türk azınlığı hakları yok sayılıyor’ ifadeleri gündem oldu. Sosyal medyanın gündemine oturan Lozan mesajıyla ilgili binlerce yorum geldi.  Lozan Anlaşması’nın yıldönümü sebebiyle bir mesaj yayımlayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Yunanistan ile ilgili sözleriyle gündem oldu. Yunanistan tarafından Türk azınlığının haklarının yok sayıldığını belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, anlaşmadaki kayıtlı şartların bilinçli bir şekilde aşındırıldığını ifade etti. İşte Erdoğan’ın açıklamalarında öne çıkanlar…

Lozan Anlaşması 99 Yaşında

Lozan Anlaşması’nın 99. yıldönümü dolayısıyla bir mesaj yayımlayan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ‘Yunanistan’ vurgulu mesajı gündeme bomba gibi düştü. 24 Temmuz 1923 tarihinde İsviçre’nin Lozan şehrinde Türkiye Büyük Millet Meclisi temsilcileriyle Britanya İmparatorluğu, İtalya Krallığı, Fransız Cumhuriyeti, Japon İmparatorluğu, Romanya Krallığı, Yunanistan Krallığı, Sırp, Hırvat ve Sloven Krallığı temsilcileri tarafından imzalanan Lozan Anlaşması’nın yıldönümü dolayısıyla siyasi parti liderleri ve devlet yetkilileri tarafından açıklamalar gelmeye devam ediyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Gündem Olan Mesaj

Lozan Anlaşması’nın yıldönümü sebebiyle mesaj yayımlayan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Paylaştığı video mesajda, ‘Son dönemde Yunanistan tarafından Türk azınlığın hakları başta olmak üzere Lozan Antlaşması’nda kayıtlı şartlar bilinçli şekilde aşındırılmaktadır.’ ifadelerini kullanan Erdoğan’ın bu mesajı sosyal medyanın gündemine oturdu. 

2023 Vurgusu

Cumhurbaşkanı Erdoğan, video mesajının devamında ise ‘Türkiye, 2023’e Lozan Antlaşması ve Cumhuriyetimizin 100. yılına emin adımlarla ilerlerken bölgesel ve küresel meselelerdeki etkin konumu pekiştirmektedir.’ ifadelerini kullandı.