Cumhurbaşkanı Erdoğan G20 liderler zirvesinde Suudi Arabistan Veliaht Prensi Selman ile görüştü

TAKİP ET

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan bu yıl Endonezya'da yapılan G20 zirvesi için ülkeye gitti. Endonezya Devlet Başkanı Joko Widodo, Bütün liderleri özel törenle karşıladı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'da düzenlenen resmi karşılama törenine katıldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın G20 zirvesi kapsamında Prens Salman ile de görüştüğü öğrenildi.

Reklam
Reklam

G20 liderler Zirvesi Bu yıl Endonezya'da yapılıyor. Zirvenin ana teması  "Birlikte Toparlanma Daha Güçlü Toparlanma" oldu. Bali'nin güneyinde yer alan Nusa Dua Yarımadası'nda 15-16 Kasım tarihlerinde düzenlenen G20 liderler Zirvesi kapsamında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’da ülkeye gitti.

Putin zirveye katılmadı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da zirveye katılırken G20’yi oluşturan ülkelerden Arjantin, Avustralya, Brezilya, Kanada, Çin, Fransa, Almanya, Hindistan, Endonezya, İtalya, Japonya, Meksika, Suudi Arabistan, Güney Afrika, Birleşik Krallık, ABD ve Avrupa Birliği Liderleri de Endonezya'ya geldi. Rusya devlet başkanı Vladimir Putin ise zirvede yok. Ancak G20 liderler zirvesinde Rusya'ya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov’un başkanlık ettiği bir heyet temsil edecek.

Cumhurbaşkanı Erdoğan Prens Selman ile görüştü

G20 liderler zirvesi için Endonezya'da olan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan önce karşılama törenine katıldı. Ardından da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Suudi Arabistan Veliaht Prensi Selman arasında bir görüşme gerçekleştiği öğrenildi. İki Lider arasındaki görüşmenin basına kapalı olarak gerçekleştiği öğrenildi.