Cumhurbaşkanı Erdoğan grup toplantısında Kemal Kılıçdaroğlu'na meydan okudu

TAKİP ET

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan merakla beklenen Ak Parti grup toplantısı konuşmasını gerçekleştirdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan toplantıda Kılıçdaroğlu'na meydan okudu.

Reklam
Reklam

AK Parti sözcüsü Ömer Çelik tarafından önceki gün yapılan açıklama sonrasında merakla beklenen Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamaları gerçekleşti. Kılıçdaroğlu'nun başörtüsü çıkışı ve CHP'nin kanun teklifi ile ilgili açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan Kemal Kılıçdaroğlu'na meydan okudu. Cumhurbaşkanı Erdoğan konuşmasında, "Eğer Kılıçdaroğlu gerçekten samimiyse gelin çözümü yasa değil anayasa düzeyinde sağlayalım. Talimatı buradan veriyorum; Adalet Bakanı çalışmalarını hazırlayıp getirecek, gerisi CHP Genel Başkanı'nın bileceği iş" dedi.

Anayasa düzeyinde çözelim teklifi

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun başörtüsü üzerinden yaptığı çıkışla ilgili konuşan ve CHP'nin verdiği 3 maddelik kanun teklifini değerlendiren Erdoğan sert tepki gösterdi. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na çağrıda bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Madem bu konuyu kendisi gündeme getirdi. Öyleyse biz daha öte bir teklifle mukabele edelim. Eğer dürüstse, bu zat gençlerimizin en büyük hassasiyetleri olan özgürlük alanlarından biri olan bu meselenin arkasındaysa gelin çözümü yasa değil Anayasa düzeyinde sağlayalım. Böylece CHP'ye üzerindeki utanç lekelerinden birinden kurtulma fırsatını sunmuş olacağız. Talimatı buradan veriyorum; Adalet Bakanı başta olmak üzere arkadaşlarımız çalışmalarını hazırlayıp getirecekler, gerisi CHP Genel Başkanı'nın bileceği iştir." ifadelerini kullandı.