Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın fotoğrafını kullanarak para sayma videosu çekenler hakkında soruşturma başlatıldı

TAKİP ET

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın fotoğrafını kullanarak sosyal medyada para sayma videosu çeken ve yayınlayan kişiler hakkında Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından soruşturma başlatıldı.

Reklam
Reklam

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, son günlerde Twitter'da paylaşılan Bazı videolar nedeniyle harekete geçti. Savcılık tarafından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın fotoğrafını kullanarak para sayma videoları çeken ve sosyal medyada yayınlayan kişiler hakkında cumhurbaşkanına hakaret suçundan resen soruşturma başlatıldığı öğrenildi. Ayrıca Cumhuriyet Başsavcılığı videoları çeken kişilerin tespit edilmesi ve yakalanması için emniyete talimat verdi.

NE OLMUŞTU?

Tiktok'ta bazı kullanıcılar Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan etiketini ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın fotoğraflarını kullanarak para sayma videoları yayınlamaya başlamıştı. Kullanıcılar videoda para sayarken Ardında aniden Cumhurbaşkanı Erdoğan beliriyor ve bu sırada videoyu çeken kişiler panikleyerek paralarını saklamaya çalışıyordu. Kısa süre içerisinde Tiktok'ta akım haline dönüşen videoları binlerce kişi çekti. Bunun üzerine İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı da harekete geçerek soruşturma başlattı.